home EVENIMENT, POLITICA Andrei Caramitru vrea interzicerea Sfântului Maslu, din cauza coronavirusului

Andrei Caramitru vrea interzicerea Sfântului Maslu, din cauza coronavirusului

Share

Andrei Caramitru (USR) afirmă, într-o postare pe social media, că și-ar dori închiderea bisericilor din România din motive de igienă, în contextul măsurilor luate de Guvern împotriva propagării coronavirusului.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Când vine virusul asta. Vor decide să fie închise și bisericile sau doar școlile și tot restul? Vor preveni ca oamenii să mai pupe icoanele unii după alții și să nu se mai folosească aceeași linguriță la împărtășanie? Doar întreb. Că am senzația că nu vor avea tupeul să interzică astea. Și să vedeți acolo focar. Ai de capul nostru.

PS: să știți că nu e glumă ce am scris. În Coreea de Sud focarul principal a fost o comunitate religioasă. În Italia, au închis deja bisericile, in zonele afectate”, a scris Andrei Caramitru, pe Facebook.

Atacul lui împotriva Bisericii Ortodoxe Române și a comunității credincioșilor ei nu este un derapaj singular în ultima perioadă. După ce episcopul ortodox român al Italiei a adresat duminică un mesaj către conaționalii din Diaspora, îndemnându-i să respecte regulile impuse de autorități, dar să apeleze și la remediile specifice Bisericii, mai multe site-uri de presă au extras din context doar unele cuvinte ale ierarhului, încercând să compromită întregul mesaj al acestuia.

Nici Andrei Caramitru nu a ratat ocazia să recidiveze marți seară, când a citat știrea formulată de Newsweek, despre îndemnul episcopului Italiei către români, și a calificat ungerea cu untdelemn sfințit, care este un îndemn biblic din epoca Sfinților Apostoli, drept practică medievală.

„Episcopul BOR al Italiei. Va spune exact ce sa faceți contra virusului. E clar și simplu.

“- Să se ungă (pe sine și pe propriii copii), zilnic, cu Untdelemn de la Taina Sfântului Maslu, spre tămăduirea sufletului și a trupului, făcând semnul Crucii pe propria frunte, la baza gâtului și pe mâini;
– Să bea, în fiecare dimineață, pe nemâncate, Apă Sfințită (Agheasmă) și să-și stropească locuințele, în semnul Crucii;”

Doamne ajută-ne. Sa scăpăm de evul mediu.

PS: mie totuși nu îmi e clar. De unde iau untdelemn de-asta special? Se găsește și online? Și se da pe tot corpul sau așa mai localizat? Sa știm și noi ce cantități sa luăm”, a scris Caramitru jr., marți, pe contul lui de social media.

Cu toate acestea, practica ungerii bolnavilor cu untdelemn sfințit (la Sfântul Maslu) este menționată în Evanghelie, fiind adoptată de Biserica primară în secolul I d.Hr., cu mult înaintea Evului Mediu. Una dintre cele 7 taine ale Bisericii, Sfântul Maslu, este o slujbă complexă, adresată dezlegării bolnavilor în numele lui Iisus Hristos, Care a vindecat nenumărați suferinzi.

Potrivit Ziarului Lumina, pasajul cel mai consistent cu privire la Taina Sfântului Maslu din Noul Testament apare în Epistola Sfântului Apostol Iacov, care precizează următoarele:

„Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoții Bisericii și să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn, în numele Domnului. Și rugăciunea credinței va mântui pe cel bolnav și Domnul îl va ridica, și de va fi făcut păcate, se vor ierta lui. Mărturisiți-vă deci unul altuia păcatele și vă rugați unul pentru altul, ca să vă vindecați, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului” (Iacov 5, 14-16).

Citeşte şi
Tăriceanu îi face lași pe cei care sunt nevoiți să se izoleze

Un nou mesaj delirant al lui Călin Popescu Tăriceanu, al cărui partid (ALDE) este cotat Read more

Mihai Tudose: “Mă tem că România va deveni cimitirul Europei!”

Fostul premier PSD Mihai Tudose, actual europarlamentar, a publicat un mesaj panicard pe pagina sa Read more

PSD, noi măgării. “L-aţi închis pe Dragnea nevinovat? Toată România e închisă!”

Numeroşi pesedişti consideră că epidemia de coronavirus este o pedeapsă de la Dumnezeu pentru România, din cauză Read more

PSD şi ALDE sunt tot mai jos în opţiunile de vot ale românilor

Scădere a PNL în sondaje, potrivit Barometrului Europa FM realizat de IMAS. Partidul aflat la guvernare Read more

Savaliuc nu se lasă: „Numai cei peste 60 de ani şi cu boli grave pot muri”

Răzvan Savaliuc, invitat permanent la Antena 3, continuă să atace măsurile instituite în starea de Read more

Teodosie Şpagoveanu nu se învaţă minte. Acum caută virusul, cu o rugăciune-procesiune

Arhiepiscopia Tomisului, condusă de celebrul Teodosie Şpagoveanu, scăpat de CCR şi partea coruptă din Justiţie Read more

Presa scrisă este puternic afectată de epidemia de Covid-19

Presa scrisă este puternic afectată de stara de urgență cauzată de pandemia de coronavirus. Cu Read more

Marian Oprişan s-a ascuns de o lună în superbârlogul lui

De aproape o lună, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, este absent din peisaj, dar Read more

Cum se încurcă în minciuni savantul Adrian Streinu Cercel

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase ”Matei Balş”, anunţat, de faţă cu Gabriela Read more

Sebastian Ghiţă, unul din marii beneficiari în achiziţii de materiale sanitare

Unul dintre marii beneficiari ai contractelor de achiziţii de echipamente medicale este Sebastian Ghiţă, fost Read more

Share