home EVENIMENT, POLITICA Andrei Caramitru cere Guvernului să dea un pachet de OUG reactive

Andrei Caramitru cere Guvernului să dea un pachet de OUG reactive

Share

Andrei Caramitru consideră că decizia CCR, de a declara că neconstituţionale amenzile din perioada stării de urgenţă, reprezintă o crimă şi solicită Guvernului să ia de urgenţă măsuri.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Guvernul trebuie să vină cel mai târziu AZI cu o soluţie ca să continue să impună regulile de distanţare socială şi pentru a putea introduce starea de alertă. Trebuie luptat cu crimă făcută ieri de CCR. Dacă nu se impun sancţiuni şi reguli – ajungem fix în situaţia ţărilor din vest cu mii şi mii de morţi. Peste o lună maxim.

Dacă e nevoie să treacă ceva prin parlament – să o forţeze. Măcar să îşi asume PSD miile de morţi pe care le vor cauza în următoarele luni.

O altă soluţie e să dea un pachet de OUG-uri care, chiar dacă sunt întoarse de Av poporului şi Ccr peste o lună două, previn nebunia acum. E esenţial să vină cu un plan clar şi decizii clare AZI”, a scris Caramitru, pe Facebook.

Jurnalistul Mircea Marian consideră că decizia CCR, de a declara drept neconstituţionale amenzile date în starea de urgenţă, la sesizarea lui Renate Weber, este încă o dovadă că „mafia pesedisto-putinistă” vrea „haos, incertitudine şi dezarmarea statului în fata pandemiei”.

„Ce fac acum Dorneanu, Weber şi gaşca lor de pioni puşi de PSD et. co. în instituţii cheie NU este în apărarea libertăţilor cetăţeneşti sau a amaraţilor amendaţi de vreun miliţian pus pe fapte mari. Să nu avem iluzii. Ei vor doar haos, incertitudine şi dezarmarea statului în fata pandemiei.

Dacă CCR era corect şi îi pasă de soarta României, decidea că e constituţional să se abroge pensiile speciale, care sunt de fapt o indemnizaţie pe viaţă dată unor categorii de privilegiaţi ai statului. Dar cum să facă asta şi să îşi taie singuri pensiile uriaşe?

E cumplit ca în această mafie pesedisto-putinista sta apărarea noastră în fata abuzurilor guvernării şi respectarea legii fundamentale.

PS: Amenzile abuzive puteau fi atacate în instanţă şi, de la caz la caz, judecătorul decidea. Pentru că, da, cred că au fost multe abuzuri şi excese, dar soluţia nu era la CCR, ci la judecători.

Să vedem acum ce haos va fi pe străzi, când lumea va afla că amenzile sunt neconstituţionale, şi cum se va reflecta asta în numărul de îmbolnăviri/ decese. Great job, Waler, Renate şi restul găştii”, a scris Mircea Marian, pe Facebook.

Share