home CORUPTIE, POLITICA Andrei Caramitru, anunţ teribil: anul 2019, anul falimentului

Andrei Caramitru, anunţ teribil: anul 2019, anul falimentului

Share

Andrei Caramitru, care este băiatul cel mare al actorului Ion Caramitru, revine cu o postare profestică despre ce se va întâmpla anul acesta cu economia României, în era PSD.

Cifrele nu mint. Și sunt necruțătoare. 2019 este anul dezastrului economic generalizat, organizat și executat de PSD. Haideti sa ne uitam pe cifre.

Budgetul a fost construit pornind de la costuri. Cu creșteri uriașe de salarii in zona bugetară (peste 20% in medie) și cu investitii incerte sau absurde : grădinițele lui Tiriac sunt acolo, autostrada Moldova nu, vor sa crească sumele către TelDrumuri sufocand cu costuri uriașe singurele motoare ale economiei (orașele mari).

Andrei Caramitru: Au matrafoxat cifrele

Ca sa le iasă cifrele, au pus din pix o creștere a veniturilor de 13% : 5.5% creștere economică, 2.8% inflație, restul venind dintr-o ipotetică colectare mai buna și probabil taxe suplimentare. Și prin magie deficitul este sub 3%.

Care este realitatea ? Veniturile nu au cum sa crească cu 13%. Este imposibil. Creșterea economică va fi mult sub 4% din 2018 (Europa este deja aproape de recesiune tehnica). Dacă am fi avut un guvern performant, aveam șansa sa atingem poate 2.5%.

Acum – in special după OUG-ul fiscal, sectorul privat a fost lovit brutal – creditarea și investițiile vor scădea, salariile și locurile de munca in cel mai bun caz vor stagna. De unde sa mai vina creștere economică ? Și cât va fi deficitul in 2019 intr-un scenariu realist?

Andrei Caramitru despre deficitul care nu poate fi gestionat

Dacă creșterea veniturilor este nu de 13% ci de 5% (inflație, ceva taxe in plus, creștere economică de 1-2%), deficitul bugetar este de 57.6 miliarde RON (6% din PIB). Cu o creștere a veniturilor de 2%, vorbim deja de 67 miliarde RON deficit (7% din PIB).

Un asemenea deficit nu poate fi gestionat – nici dacă taie masiv investițiile și introduc taxe in plus. Sumele sunt mult prea mari. Și nu poate fi finanțat (deja bancile au oprit creditarea statului). Singura soluție pentru ei este tiparnița – de exemplu o devaluare a leului cu cel putin 10-15% (curs de 5.2-5.5). Însă așa ceva arunca in haos și mai rău economia.

Andrei Caramitru. Soluţii sunt

Soluții sunt – tăierea pensiilor speciale și a cumulului salariu/pensie, tăierea a 50-100’000 de politruci din administrația publica, tăierea banilor care merg către rețelele mafiote de tip TelDrum.

Se poate echilibra bugetul doar din aceste măsuri (cel putin 3-5% din PIB pot fi economisiti așa, fără a afecta oamenii sau companiile). Insa nu o vor face – prefera sa arunce țara in aer doar ca sa-și susțină sistemul lor mafiot.

Sunt insa sigur ca nu vor putea duce 2019 pana la sfârșit. Nu au cum – cifrele nu mint. Economia va intra in implozie. Cel mai probabil vom avea un program FMI spre sfârșitul anului…”

Citeşte şi
Acuzat că este extremist, "noul Vadim", Andrei Caramitru reacţionează, explicând în detaliu ce a vrut
Andrei Caramitru, fiu cel mare al actorului Ion Caramitru, este dur. Mesajul lui pentru PSD:
Consultantul financiar Andrei Caramitru susţine că Ionuţ Mişa a fost dat afară de la ANAF
Mihai Şora vorbeşte despre impactul noii ordonanţe de urgenţă prin care se modifică din nou
Un nou protest va avea loc astăzi, la Piaţa Victoriei, în urma anunţatei OUG pe
Vladimir Tismăneanu, politolog american de origine română, prezintă tabloul politic al momentului în ceea ce
Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, susține că, indiferent de ofensiva PSD-ALDE, care face
Liviu Avram spune că Tudorel Toader pregătește o ordonanță de urgență prin care Secția de
Șerban Valeca, liderul PSD Argeş, spunea că îi dă un cap în gură deputatei Simona
Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la o întâlnire cu primarii de comune, că, prin programele
Share