home POLITICA Analiza psihopatologică a discursului public al Lilianei Mincă (Curentul)

Analiza psihopatologică a discursului public al Lilianei Mincă (Curentul)

Share

Florin Tudose pentru Curentul:

Este greu de realizat portretul unei astfel de doamne, căci depăşeşte cu mult conceptul de femeie. Este foarte agresivă, iar printre concurentele sale se numără Olguţa Vasilescu.

Liliana Mincă este o persoană foarte interesată de partea materială şi nu se încadrează în categoria politicienilor. Foloseşte orice oportunitate în folos personal, lucru demonstrat şi de ceea ce a făcut la Loteria Română. Ce meserie are Liliana Mincă? Niciuna.

Putem spune că este doamna Noroc de la Loteria Română. Se încadrează perfect în portretul membrilor partidului din care face parte. Acest partid este unul de politicieni mercenari sau, mai degrabă, un partid cu membri care au salarii pe state la domnul Voiculescu.

Este clar că discursul Lilianei Mincă este dictat de cineva, însă discuţiile sale sunt de joasă speţă, conţin «ţăţisme», ceea ce demonstrează lipsa de educaţie şi instrucţie. Trebuie să ai curaj, şi în acelaşi timp neruşinare, să porţi asemenea discuţii.

Adevărata stofă a Lilianei Mincă a reieşit la aflarea rezultatelor de la alegeri. A avut un discurs uimitor de jignitor la adresa contracandidatei. A prezentat-o pe Teo Trandafir ca pe o dictatoare. Parcă spunea «o să vedeţi voi, alegătorilor, ce o să păţiţi cu ea».

Pe de altă parte, Mincă crede că toată lumea este vinovată de eşecul ei, nu conştientizează că de fapt ea nu a ştiut să convingă cât mai mulţi cetăţeni să-i dea votul. A fost sigură că va câştiga alegerile, dar nu a ştiut să-şi scoată în faţă atuurile şi a uitat o vorbă: «Orice naş îşi are naşul!».

În niciun moment nu a conştientizat că Teo este un personaj viu, care spune ceva, iar ea este doar o gălăgioasă, iar între un personaj viu şi o gălăgioasă, cetăţenii vor alege personajul viu.

Mincă se consideră o fiinţă ideală, promovată din spuma mărilor. Este o făcătură că nu mai poate ea de dragul poporului, în condiţiile în care coboară dintr-o maşină de 100.000 de euro.

Iar la alegeri cei care făceau parte din stafful ei păreau nişte bodyguarzi plătiţi cu ora… citeste tot aici

Share