home ECONOMIE, EVENIMENT, POLITICA Valentin Ionescu, la UNPR: incompatibiltate totală

Valentin Ionescu, la UNPR: incompatibiltate totală

Share

Valentin Ionescu este, după Mircea Coşea, ultima achiziţie pe care o face magnetul UNPR. O incompatibilitate organică totală.

Acolo unde politica este rarefiată din cauza înălţimii, cu masca de oxigen pe faţă ajung puţini. Valentin Ionescu a fost omul care a contribuit cu programul economic la programul de guvernare al Alianţei D.A. PNL-PD.

Ideile lui Ionescu nu au fost niciodată aplicate coerent. Alianţa D.A. a făut ferfeniţă programul economic scris de Ionescu.

Acum, acesta a campat cumva la UNPR, ceea ce pentru noi este de mare mirare. UNPR a anunţat evenimentul printr-un comunicat:

Domnul Valentin Ionescu se alătură echipei de specialişti în economie şi finanţe din partid şi va lucra, împreună cu profesorul Mircea Coşea, la strategia economică a UNPR.

Suntem curioşi cum va lucra în UNPR Valentin Ionescu alături de corifei ai democraţiei române, precum Eugen Nicolicea sau Micky Şpagă.

El crede că merge să nu faci politică şi să fii membru de partid, să discuţi numai despre economie, dar realitatea faptică îi va demonstra că nu merge deloc aşa.

Mai acut ar putea deveni în UNPR conflictul lui Valentin Ionescu, un ortoliberal, cu adepţii populişti ai impozitării progresive a averilor.

Ca să nu mai vorbim că în anul 2012 Valentin Ionescu a fost un apărător fervent al statului de drept, pe când UNPR grupează apărători feroci ai loviturii de stat de acum trei ani.

Mai jos, explicaţiile date pe Facebook de respectabilul consultant în management:

Chestiunea cu UNPR sta cam asa:
a) eu nu ma schimb, prin urmare continui sa cred in ideile liberale; nu mi-a pus nici o persoana vrei constrangere de acest gen;
b) problema extragerii de rente este o boala nationala si asta tine de conservarea statului interventionist si de modul de constructie a partidelor politice in Romania dupa 1989;
c) partidele politice din Romania nu se diferentiaza ideologic;
d) eu voi continua sa am o pozitie tehnica si sa nu ma amestesc in chestiuni politice sau in barfe care ma pot duce in derizoriu;
e) PNL nu a stat de vorba cu mine un minut, iar cand si-a scris programul de guvernare nu a intrebat nici o persoana din afara cadrului politic ce ar putea sa faca si sa scrie; au facut un program socialist, din nefericire; un program sa scrie cu partile interesate din societate, nu se face intr-un birou; altfel nu ai cum sa stabilesti o legatura democratica cu cele mai importante parti ale societatii;
f) la momentul potrivit voi face si alte precizari; dar numai la momentul potrivit; este nevoie de rabdare;
g) nu am sa apar vreodata ineptiile cuiva; nu-mi sta in natura si nu am talent;
h) rolul meu este sa fac un program de guvernare si asta voi face.

Citeşte şi
Directorul Direcţiei de Strategie și Stabilitate Financiară în cadrul ASF, domnul Valentin Ionescu, a declarat:
Care este astăzi panaceul rezolvării tuturor problemelor cuiva pe lumea asta? Să fii membru UNPR.
Aceasta este o informaţie trăsnet de ultimă oră: Oprea i-a propus lui Băsescu fuziunea UNPR
Găbiţă Anticorupţie îşi arată sprijinul pentru Victor Ponta, iar locotenenţii acestuia îi cer penalului să-şi
PSD, centrul de iradiere al infecţiei coruptive din România, se pregăteşte să se costumeze în
Am urmărit cu uimire emisiunea de acum două zile, în care Robert Turcescu a insistat
Acum au ajuns la trebunal, Piranda mea, mânca-ţi-aş. OPSPI a făcut plângere penală, iar Dan
Nu se poate face nici un compromis politic şi nu poate exista coabitare cu liderii
Moţiunea Opoziţiei a trecut cu 235 de voturi şi prin urmare Executivul condus de Mihai
~ministri controversati~Andreea Vass refuza portofoliul Economiei~razboi rece intre Crin si Ponta~Benevo Capital cumpara terenul Vulcan~
Share