Ana Birchall o pune la punct pe judecătoarea Dana Gârbovan

Share

Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei, o acuză pe judecătoarea Dana Gîrbovan că împrăştie fake news în legătură cu Secţia Specială.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Fake news de la un judecător? Ei bine, da: a venit ziua în care să citesc şi o astfel de dezinformare crasă. Am pretenţia că la astfel de acuzaţii foarte grave să se vină şi cu dovezi, nu doar cu…. ‘am informatii’. Cum bine se ştie judecătorii trebuie să se bazeze pe dovezi de netăgăduit, nu? Iar doamna Gîrbovan se consideră o profesionistă a dreptului. Într-un astfel de context, nu pot să nu mă întreb cât de moral a fost jocul cu ‘uite demisia, nu-i demisia’, când doamna s-a aflat în cărţi pentru funcţia de ministru al Justiţiei”, a scris Birchall, pe Facebook.

Judecătoarea Dana Gîrbovan, preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, a declarat la B1 TV ca procurorilor li s-a transmis, de la vârful Ministerului Public, să nu se înscrie la concursurile pentru funcţiile de execuţie în cadrul SIIJ, pentru ca Secţia Specială să nu funcţioneze şi să poată fi criticată.

„Li s-a transmis procurorilor să nu se înscrie la concursul pentru SIIJ. Am informaţii din interior. A fost un val asumat de la vârful Parchetului General. S-a rostogolit ideea falsă că e un atac la independenţa procurorilor. În aceste condiţii, un procuror de carieră, cu 18 ani vechime, cu grad de curte de apel, nu îşi risca cariera.

Şi acest lucru (lipsa procurorilor de la SIIJ, n.r.) este folosit ca argument pentru desfiinţare. Ideea e să laşi secţia să funcţioneze la capacitate maximă şi să facă rapoarte de activitate în fiecare an. După 2-3 ani, dacă constanţi că nu merge, poţi să vorbeşti despre desfiinţare”, a declarat judecătoarea Dana Gîrbovan.

Share