home CORUPTIE, EVENIMENT, POLITICA Ana Birchall şi Sebastian Ghiţă, audiaţi în Dosarul Blair

Ana Birchall şi Sebastian Ghiţă, audiaţi în Dosarul Blair

Share

Deputatul PSD Ana Birchall s-a prezentat astăzi la DNA Ploieşti, acolo unde dă declaraţii la această oră în Dosarul aducerii lui Tony Blair de PSD în România. În faţa procurorilor este aşteptat să vină la audieri şi Sebastian Ghiţă.

În urmă cu o lună, Ana Birchall afirma că nu are nici o calitate în dosarul vizitei la București a fostului premier britanic Tony Blair. Ea a fost secretar internațional al PSD şi era obligată să organizeze evenimente.

Ea a mai precizat că i s-a transmis foarte limpede că Tony Blair nu va percepe onorariu. Ana Birchall a explicat că implicarea sa ulterioară a vizat exclusiv elemente de agendă și protocol.

Astfel, ar fi fost vorba despre recomandări de potențiali invitați la dezbaterea publică. De asemenea, Ana Birchall ar fi recomandat alegerea moderatorului dezbaterii ori posibile interviuri în mass-media românească.

Ea a susinut că a pus la punct întâlniri de lucru cu ambasadorul Marii Britanii la București şi întâmpinarea la aeroport a lui Blair.

Ana Birchall nu, Sebastian Ghiţă da, e acuzat

Deputatul Sebastian Ghiță este acuzat de complicitate la spalare de bani. Anchetatorii susțin că omul de afaceri i-ar fi dat fostului premier Victor Ponta 220.000 de euro. Banii ar fi fost pentru a-şi asigura un loc eligibil la alegerile parlamentare din anul 2012.

Surse apropiate anchetei au declarat că Ghiţă a fost citat pentru îndeplinirea unor acte procedurale. Procurorii ar urma să îi comunice instituirea măsurii asigurătorii asupra unor bunuri.

La intrarea în sediul DNA, Ghiță a spus că există posibilitatea ca procurorii să instituie sechestru asupra bunurilor sale în acest dosar. El a criticat totodată procedura pe care anchetatorii o aplică la instituirea acestei măsuri.

Una, două, ca să avem ce să raportăm la bilanț și să ne dăm mari, punem sechestre (…) noroc că nu locuiește domnul Blair în România că i-ar pune și lui încă 200.000 și la sfârșit ar raporta că au sechestrat un milion.

, a afirmat Ghiță.

Totodată, el s-a arătat nemulțumit că în dosarele DNA faptele și sumele nu ar fi individualizate.

Share