home CORUPTIE, POLITICA Ana Birchall: Dan Voiculescu a furat milioane de euro!

Ana Birchall: Dan Voiculescu a furat milioane de euro!

Share

Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall afirmă că Dan Voiculescu, patronul Trustului Intact, „încă datorează statului român milioane de euro, furate exact de la românii cinstiţi!”.

„Exact aşa! Rog pe toţi care sunt de bună credinţă să NU se mai lase manipulaţi şi minţiţi cu un cinism greu de egalat de unii care, de exemplu, se dau mari avocaţi fiind în realitate fani limba rusă şi mult prea des lăudaţi de Sputnik sau promovaţi de o televiziune a unui „domn Profesor” care încă datorează statului român milioane de euro furate exact de la romanii cinstiţi!”, a scris Birchall, pe Facebook.

Statul român a reuşit să recupereze doar 11.000 de euro în acest an, din prejudiciul cauzat de infractorul Dan Voiculescu. Au mai rămas încă 50 de milioane de euro.

„Acest caz arată că statul român îşi împarte cetăţenii în două categorii, cei care sunt egali în faţa legii şi cei care sunt deasupra ei. Dan Voiculescu face invariabil parte din a doua categorie. Modul în care este tratat dosarul de recuperare a acestui prejudiciu este scandalos.

În contextul în care vorbim de o hotărâre judecătorească definitivă, este edificator cum instituţiile statului decid să nu aplice legea pentru cei care fac parte din apanajul actualei puteri”, a declarat Ioan Stanomir, profesor de drept constituţional la Universitatea Bucureşti.

Senatorul USR Edward Dircă, preşedinte al Comisiei pentru Constituţionalitate şi membru al Comisiei Juridice, a criticat anul trecut incapacitatea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) de a valorifica bunurile confiscate, în contextul în care recent ANAF a renunţat la preluarea gratuită a fostelor clădiri Grivco, ce i-au aparţinut lui Dan Voiculescu.

„Incapacitatea instituţiilor statului de recuperare şi valorificare a prejudiciului şi bunurilor recuperate în acest dosar este cel puţin suspectă. Cine ştie, poate se iveşte o cale extraordinară de atac prin care acest dosar se poate rejudeca, lucru care nu este imposibil de imaginat ţinând cont de recentele decizii ale Curţii Constituţionale.

Vorbim de o aşteptare suspectă. În loc să fie valorificate, toate aceste bunuri se degradează şi statul pierde bani prin costurile cu paza şi întreţinerea acestora”, a spus senatorul. Dan Voiculescu a fost condamnat în 2014 la 10 ani de închisoare, în Dosarul ICA.

Share