home MASS MEDIA, POLITICA Amintiri din Sultanatul lui El Însuşi, Împăratul Adrian Năstase

Amintiri din Sultanatul lui El Însuşi, Împăratul Adrian Năstase

Share

Adevărul rememorează timpurile (despre care am scris de mai multe ori) de pe vremea când infractorul Năstase Adrian, cu două condamnări la activ, una cu suspendare şi alta cu executare, conducea ţara din Palatul Victoria. Textul, semnat de Andrei Crăciun, este absolut memorabil. Spicuim.

Tabu

decembrie 2001, Paul Radu şi Ştefan Cândea, ziarişti de investigaţie la „Evenimentul zilei”, au fost bătuţi şi tâlhăriţi în centrul Capitalei.

13 mai 2002, Ioan Mircea Paşcu, ministrul Apărării Naţionale, declară: „Viaţa ziariştilor e scurtă, iar sănătatea este şi pentru ei un bun prea de preţ, care nu trebuie pus în pericol prin lansarea unor dezbateri cu înalt consum emoţional, stresant”

Am fost la conferinţa de presă la care Ioan Mircea Paşcu a spus aceste lucruri şi am consemnat.

16 iulie 2002, baronul de Gorj, Nicolae Mischie: cine va mai critica măsurile Consilliului Judeţean va înfunda puşcăria.

3 februarie 2003: fotoreporterul Florin Eşanu şi reporterul Ion Traian Ştefan de la România liberă, agresaţi în faţa Hotelului Tisa din Sighetul Marmaţiei.

decembrie 2003 Timişoara, ziaristul Iosif „Bebe” Costinaş a dispărut şi a fost declarat mort. Sinucidere. Asupra acestui caz planează de zece ani misterul.

decembrie 2003, Dan Matei Agathon, care azi se dă independent la ACPR: „Credeţi că, la nesfârşit, fiecare poate să scrie ce vrea în ţara asta?”

Primăvara anului 2003. Adrian Năstase lansa celebra „Să vină să-mi numere (n.n.: adversarii politici) ouăle”.

Împăratul comenta, cu rafinamentul său intelectual remarcabil: „Ne tot plimbăm cu corupţia în gură, o scoatem afară, o întoarcem înăuntru, corupţia vreau să spun”.

Dar şi: „Pregătirile de război sunt ca o erecţie”

, ori rasata şi abstracta zicală „Bondarul fecundează tot timpul”.

Miercuri, 23 aprilie 2003, Adrian Năstase: „Dacă e o problemă, spuneţi, măi băieţi, care e ăla corupt, pe care să-l împuşcăm pe stadioane”.

De mai multe luni nu am mai făcut nici un fel de preluări pe website-ul meu. Acum este o excepţie, pentru că măgăriile spuse de Adrian Năstase pe când era premier nu trebuie uitate.

Altfel, riscăm ca puii săi să facă la fel sau chiar mai rău. Acum trebuie să curăţăm mizeria lăsată de infractorul Năstase Adrian.

Share