Amenajarea salii de evenimente – sfaturi pentru proprietarii de restaurante

Share

Ca proprietar de restaurant, scopul tau este sa oferi cele mai bune servicii, de care clientii sa fie multumiti, iar astfel sa faci profit. Cum vremurile sunt intr-o continua schimbare, si localurile pentru evenimente trebuie sa ramana in tendinte.

Daca organizezi in special nunti, fie ele fastuoase sau cu un numar mic de invitati, alegerea mobilierului pentru sala de evenimente trebuie sa aiba in centrul atentiei eleganta, precum si flexibilitatea, astfel incat sa nu restrictioneze dansul sau show-ul facut de o formatie nunta.

Evident, totul trebuie sa fie de basm, in ziua speciala, iar componenta esentiala in amenajare ramane alegerea celor mai potrivite piese de mobilier. Cel mai indicat este alegerea mobilei cu aspect rafinat, mai ales ca in zilele noastre, la mare cautare, sunt piesele vintage, care aduc aminte de petrecerile fastuoase de la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Care sunt cele mai apreciate culori ale momentului?

Fara doar si poate, griul, negrul, albastrul regal si rosul. Daca nunta de gri este aleasa pentru versatilitatea sa, celelalte trei culori sunt preferate gratie atmosferei elegante pe care o emana. Spre exemplu, albastrul regal semnifica noblete, negrul emana rafinament, cu o doza de mister, iar rosul sugereaza dragostea implinita, cu multa pasiune.

Din punct de vedere al utilizarii materialelor, scaunele se recomanda a fi tapitate cu catifea, mobila sa aiba elemente din lemn cu insertii de metal sau sticla, iar candelabrele sa le puna in evidenta, printr-o lumina calda, care sa scoata in evidenta cele mai bune unghiuri in fotografiile realizate de un fotograf botez Timisoara si filmarile realizate de un videograf nunta.

Opteaza pentru mese flexibile

In functie de numarul de invitati, opteaza pentru mesele rotunde ce se pot mari pana la 14 persoane. Daca la o nunta mica se recomanda mese de maximum 10 persoane, pentru a pastra loc suficient pentru dans, la o nunta mare, mesele de 14 persoane sunt perfecte pentru ca fiecare invitat sa se simta confortabil. Astfel, nu va trebui sa iei din spatiul pretios pentru ringul de dans.

Masa mirilor, foarte importanta

Daca in Maramures sau in Moldova se obisnuieste o nunta cu mai multe perechi de nasi, in Bucuresti aceasta traditie este incalcata. De regula, la masa de prezidiu sunt plasati mirii si nasi, impreuna cu copiii acestora, deci numarul nu va depasi 6 persoane. Este important ca masa de prezidiu sa fie amplasata in centrul salii de eveniment, nu doar fiindca mirii vor fi in centrul atentiei, ci si pentru a vizualiza mai bine toti invitatii.

Pastreaza loc pentru cabina foto si candy bar

Multe nunti sunt organizate astfel incat sa fie prezenta o cabina foto, de care invitatii se vor bucura si vor avea amintiri frumoase, precum si coltul dulce, unde acestia se vor delecta cu numeroase prajiturele dulci si sofisticate, in acord cu tema aleasa de miri.

Ofera meniuri personalizate, alaturi de obiecte de decor unice

Fiecare nunta are propriul meniu, insa de cele mai multe ori, restaurantele se ocupa de decorul meselor si plasarea cartonaselor care anunta invitatii cu privire la meniul din seara respectiva. Pentru nuntile mari, se recomanda ca decorul mesei sa includa sfesnice de tip candelabru, pe care sa atarne fire de orhidee, ce vor fi puse in valoare de lumanarile inalte, de culoarea alb (de preferat).

Share