home MASS MEDIA, POLITICA Ambasada SUA, descriere exactă a situaţiei presei din România

Ambasada SUA, descriere exactă a situaţiei presei din România

Share

Un document realizat de Ambasada SUA la București în anul 2016 descrie orientarea, calitatea și proprietarii celor mai importante organizații de media din România, online și tv.

Documentul, obținut de Judicial Watch în luna octombrie 2018 printr-o cerere de liber acces la informații, consultat de G4Media.ro, inventaria, în urmă cu doi ani, nu mai puțin de 52 de organizații media.

Ambasada SUA: Antena 3, critic al statului de drept

Antena 3, de pildă, este un „critic strident al instituțiilor statului de drept, al procurorilor, al Statelor Unite ale Americii și al Uniunii Europene”. De notat că Antena 3 pozează de ani de zile în post de televiziune pro-american, se laudă cu distincții primite în Statele Unite și cu afilierea la CNN, în timp ce imaginea postului TV controlat de familia Voiculescu la Departamentul de Stat este de televiziune anti-SUA și anti-Uniunii Europene.

Ambasada SUA despre HotNews şi Ştiri pe surse

Despre Hotnews.ro, Ambasada SUA scrie că este o „publicație de știri online independentă, susține instituțiile statului de drept, antreprenorii mici și medii”. Despre Știri pe Surse, Ambasada americană notează că este o „platformă online de știri apropiată de Dan Voiculescu și PNL”, iar despre DC News „publicație online, servește interesele lui Dan Voiculescu, controlată de angajații și comentatorii Antena 3”.

Acest document reprezintă un index al presei românești atașat la sfârșitul serviciului de revistă a presei realizat de Ambasadă pe post de ghid sau cheie de citire destinat funcționarilor Departamentului de Stat, nefamiliarizați cu peisajul presei din România.

Share