home CORUPTIE, POLITICA Ambasada SUA la Bucureşti l-a pus la index pe Florin Iordache

Ambasada SUA la Bucureşti l-a pus la index pe Florin Iordache

Share

După ce a fost numit de majoritatea toxică din Parlament la Consiliul Legislativ, Florin Iordache are noi probleme.

Cei care au participat și au ajutat la privarea poporului român de statul de drept și care s-au pretat la fapte de corupție nu vor avea sprijinul Statelor Unite ale Americii, a declarat ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman.

Diplomatul a participat la conferința anuală „Provocări globale în domeniul securității cibernetice”, organizată de CERT-RO. El a vorbit, în discursul său, publicat pe site-ul misiunii diplomatice, despre importanţa statului de drept și despre situația din România.

„‘Încredere’ este un cuvânt important! Aplicarea principiului statului de drept este esențială pentru libertate și democrație! Că să restaurăm respectarea principiului statului de drept nu putem regresa de pe calea progreselor pe care le-a făcut România, în ultimul an!

Corupția din guvernul anterior, care s-a concretizat în relaxarea Legilor Justiției, doar pentru a-i ajuta pe fostul lider PSD Liviu Dragnea și pe alții să evite pedeapsa cu închisoarea, nu va fi acceptată!

Cei care au participat și au ajutat la privarea poporului român de statul de drept și care s-au pretat la fapte de corupție nu vor avea sprijinul nostru!” a punctat ambasadorul.

El a apreciat că „numeroasele progrese făcute de Guvernul Orban în ultimul an ar putea fi subminate cu ușurință”.

„Aplicarea principiului statului de drept este esențială și are prioritate în toate inițiativele noastre comune; nimeni să nu uite acest lucru! Multe persoane din afară, și, din păcate, câteva din interior, continuă să încerce să submineze democrația și libertatea României, precum și progresele realizate de poporul român. Nu vom consimți niciodată la așa ceva!”, a evidențiat Zuckerman.

Ambasadorul a vorbit și de recentele angajamente de parteneriat România – SUA, inclusiv foaia de parcurs în materie de cooperare în domeniul Apărării, pe următorii 10 ani, semnată de ministrul Nicolae Ciucă și omologul său american.

De asemenea, ambasadorul a amintit că, în aceeași perioada, în urmă cu două săptămâni, a fost semnată inițierea unui Acord Interguvernamental care prevede că Statele Unite și România vor coopera în vederea recondiționării unui reactor și a construirii a două alte reactoare la Cernavodă. Proiectul, evaluat la aproximativ 8 miliarde de dolari, va include contribuții din partea SUA, Canadei și Franței, precum și o suma semnificativă din conținutul acestui proiect din partea României.

„Proiectul de la Cernavodă reprezintă și o paradigmă a viitoarelor colaborări româno-americane pentru îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii României. Acest proiect reprezintă un exemplu fantastic al potențialului pe care România îl are pentru a deveni o „sursă de energie” la nivel regional, atât pentru producție, cât și pentru export”, a spus ambasadorul.

Diplomatul a menționat și proiectul de dezvoltare a unei autostrăzi și de cai ferate care să lege Marea Neagră de Marea Baltică, realizat în colaborare cu Polonia. Potrivit ambasadorului, respectivul proiect „va continuă dezvoltarea economiei României și a țărilor din regiune”.

Adrian Zuckerman a spus că se gândește la cei doi militari români aflați în misiune în Afganistan, răniți miercuri.

„Mă rog pentru însănătoșirea lor grabnică! Vreau să mulțumesc, din nou, femeilor și bărbaților curajoși, membri ai Forțelor Armate Române și femeilor și bărbaților curajoși din armata noastră care lupta co

Share