Alt dosar la Secția Specială, contra foștilor procurori DNA Lucian Onea și Cerasela Răileanu

Share

Secţia Specială e ca soldatul acela japonez care, la 29 de ani după ce se terminase al doilea război, se ascundea în continuare în junglă, în Filipine, luptând.

Fostul procuror șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, s-a prezentat azi la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ) unde i s-a comunicat că a fost pus sub urmărire penală, într-un nou dosar penal, privind presupuse abuzuri, au declarat pentru G4media.ro surse judiciare.

Dosarul a fost constituit ca urmare a plângerii Anei Maria Pătru, fosta șefă a Autorității Electorale Permenante. Ea a fost anchetată de DNA Ploiești, chiar arestată și trimisă în judecată pentru luare de mită, însă recent a fost achitată definitiv.

Potrivit unor surse judiciare, acum procurorii DNA Ploiești care au anchetat-o pe Ana Maria Pătru sunt vizați de acuzații ale SIIJ privind constituire de grup infracțional organizat, represiune nedreaptă și cercetare abuzivă. Procurorul SIIJ care se ocupă de caz este Adina Florea.

Potrivit acelorași surse, și fosta procuroare a DNA Ploiești, Cerasela Răileanu, și Irina Socol de la Siveco, denunțătorul Anei Maria Pătru, ar urma să fie citate la SIIJ.

Share