home POLITICA Alina Mungiu, o catastrofă pe cale să acapareze proximitatea lui Iohannis

Alina Mungiu, o catastrofă pe cale să acapareze proximitatea lui Iohannis

Share

Alina Mungiu, o catastrofă pe cale să acapareze proximitatea lui Iohannis

Alina Mungiu ar putea să fie catastrofa umană care să acapareze proximitatea preşedintelui Klaus Iohannis. De câteva zile, se vehiculează tot mai intens această ipoteză: Alina Mungiu, consilier prezidenţial.

Întâi, a apărut zvonul că pe lista scurtă de consilieri potenţiali ai lui Iohannis se află Andrei Pleşu şi Alina Mungiu. Apoi, Mungiu, a început să apară insistent acolo unde era Iohannis. Nu că pe acea listă nu ar mai fi şi un fost consilier al lui Ponta, Dan Mihalache, care ar fi o altă catastrofă…

• citeşte şi: Klaus Iohannis, ultima victimă a farmecelor Alinei Mungiu Pippidi (În Linie Dreaptă)

Apoi, Iohannis a spus cîă Mungiu e foarte calificată pentru foarte multe lucruri. Aceasta poate fi şi o ironie. Şi noi credem la fel. Foarte, foarte calificată. Citiţi în continuare această postare şi veţi afla la ce e foarte calificată.

Acum, vedem că, la lansarea de către ea şi Vartan Arachelian a unei cărţi, a fost invitat şi a venit Klaus Iohannis. La sindrofia mungistă de la Târgul Gaudeamus erau şi Cornel Nistorescu, şi Stelian Tănase…

Pericolul este imens. Nimeni nu neagă faptul că Alina Mungiu are o mulţime de calităţi. Este extrem de inteligentă, cultă, are o forţă de muncă remarcabilă, ştie ce e bine şi ce e rău.

În schimb, această femeie este extraordinar de oportunistă şi, tocând o cantitate halucinantă de cuvinte, s-a poziţionat de-a lungul timpului pe poziţii dintre cele mai stranii pentru o susţinătoare a statului de drept, democcraţiei şi pluralismului.

14 ianuarie 2012, două zile după izbucnirea protestelor pneumatice, provocate de PSD şi susţinute probabil de Moscova. Alina Mungiu postează un articol revoltător (toate articolele din care vom cita sunt de pe website-ul România Curată, ce ironie, un website foarte bun, un proiect SAR ce pare curat, cu banii la vedere, cum se poartă în Occident).

Alina Mungiu susţine că Protestele din strada sunt pentru democratie, care e chiar mai amenintata decat Sanatatea. De cine e ameninţată? De Băsescu, evident! Alina Mungiu afirmă că “Traian Băsescu merită ce i se întâmplă“. În ce fel merită? Răspunde tot Alina Mungiu: “Ieșind din cadrul constituțional pentru a lovi într-un om căruia îi reușise deja reforma“. Omul acesta – Raed Arafat.

Atenţie: Alina Mungiu afirmă deja în acest articol că Traian Băsescu şi-a depăşit atribuţiile constituţionale. Cu jumătate de an înainte de o lovitură de stat, dată folosindu-se exact argumentul că Băsescu ar fi încălcat Constituţia.

Susţinătoare înfocată a USL la acel moment, Alina Mungiu afirmă: “Când anume a devenit puterea actuală pur și simplu rea și a trecut la Dark Force nu știu, dar s-a întâmplat“.

Alina Mungiu concluzionează, halucinant: “Opoziția vrea alegeri anticipate. Și are dreptate, după așa ceva orice guvern normal ar demisiona. Numai că expunerea directă a lui Traian Băsescu face redundandă demiterea guvernului. Guvernul a rezistat, dovadă că un secretar de stat a trebuit făcut să plece, amestecul președintelui a fost neconstituțional, și cine ar trebui să plece, ar fi el“.

Şapte zile mai târziu, 21 ianuarie 2012, Alina Mungiu publică un alt articol, unul cumplit, demn de Costi Rogozanu, cu titlul Ce facem cu Basescu, începând în forţă astfel:

Nu numai că preşedintele ştie ce e mai bine pentru ţară, dar e singurul care ştie. E şi singurul care poate. E şi singurul care face. Şi aşa vrea să şi rămînă. Monopolul bunei intenţii şi omniscienţei nu trebuie considerat ca afectat de cîteva gafe majore pe care le recunoaşte, nici de contribuţia sa personală la degradarea guvernării şi de-modernizarea ei accelerată din cauza nepotismului, clientelismului politic şi mai ales incompetenţei generalizate.

Ne ştergem la ochii şi citim un text, în care autorul parcă se referă la Fidel Castro sau Anastasio Somoza Debayle. Şi totuşi, este vorba despre Traian Băsescu, omul care în ultimii 10 ani a fost port-drapelul statului de drept şi independenţei Justiţiei în România!

Alina Mungiu amestecă dibaci, ca un propagandist uselist de cea mai elevată speţă, “ceata lui Cocoş” (o realitate, o vedem acum public) cu despotismele lui Băsescu (o tâmpenie, Băsescu a fost un şef de stat democrat), cu critica viziunii lui Băsescu asupra Legii Sănătăţii (pe acest subiect nu există pe lumea asta un punct de vedere absolut corect, toate sistemele de sănătate din lume au tare mai mari sau mai mici).

Interesant e ce susţine Alina Mungiu despre preşedinţi: singura literatură pe care aceştia o citesc este, din experienţa ei, rapoartele serviciilor secrete! Suntem curioşi ce părere are Klaus Iohannis despre această alegaţie. Ori poate acum Alina Mungiu nu mai gândeşte la fel…

Oferim mai jos spre lectură alte şi alte argumente despre coloana vertebrală de cauciuc a acestei oportuniste (dacă ar fi fost să spicuim din toate, ar fi trebuit să scriem un studiu de 30.000 de semne cu spaţii):

Bibliografie despre contorsionările Alinei Mungiu:
• 23.03.2013 Democratia lui Basescu si anticoruptia USL
• 5.05.2013 Nasul, adevaratul sef la liberali
• 21.11.2014 Vino să te întâlnești cu Alina Mungiu-Pippidi și invitatul ei surpriză la Gaudeamus
• 16.03.2012 Miza alegerilor din 2012
• 19.02.2012 Cand ar trebui sa revina opozitia in parlament?
• 10.02.2012 USL, mutarea unu in angajamentul pentru buna guvernare

Share