home POLITICA Alina Gorghiu şi-a dat demisia astăzi din fruntea PNL

Alina Gorghiu şi-a dat demisia astăzi din fruntea PNL

Share

Au loc demisii în lanţ în PNL. Alina Gorghiu şi-a dat demisia. Primarul de Timişoara Robu a propus demisia tuturor liderilor de filială care au obţinut sub 30% din voturile valabil exprimate. Inclusiv pe a sa.

UPDATE 22.04: Se anunţă un congres extraordinar al PNL în luna martie.

UPDATE 21.08: Codruț Opaiț (PNL Covasna): Simt nevoia unei pauze, voi sta un timp pe tușă.

UPDATE 21.07: Adriana Săftoiu: Mi-am dat demisia din funcția de prim-vicepreședinte al PNL, solidar cu echipa.

UPDATE 21.02: Surse: Raluca Turcan va asigura conducerea interimară la PNL.

Explicaţiile pentru ele sunt multiple şi complexe şi se impune o analiză serioasă, făcută cu profesionalism. Până atunci, se impune şi asumarea răspunderilor pentru ele. A căuta responsabilii ba la Cotroceni, ba la Palatul Victoria, a pune totul în cârca preşedintelui PNL Alina Gorghiu este profund incorect.

, arată Robu

Secretarul general al PNL Ilie Bolojan şi preşedintele PNL Bucureşti Cristian Buşoi şi-au depus demisiile din funcţii.

Preşedintele filialei din Argeş a Partidului Naţional Liberal, senatorul Ion Popa, şi-a depus demisia. Filiala condusă de el a obţinut cel mai slab rezultat de la înfiinţare – 12,52% obţinute in judeţul Argeş. PSD a obţinut 58,97 %, adică aproape de cinci ori mai mult.

Bancuri cu “Alinuţa” Alina Gorghiu

Într-o seară, toţi fraţii “Alinuţei” Alina Gorghiu râdeau, doar Alinuţa plângea.
– De ce plângi, Alinuţa?, întreabî tatăl.
– Fraţii mei au aruncat-o pe mama PNL de la balcon! spuse Alinuţa printre suspine.
– Şi tu de ce plângi?
– Nu am văzut faza!

Robu propune organizarea de alegeri interne la toate nivelurile până la finele lunii februarie. Urmează dizolvarea actualului BPN, prin demisia de onoare a tuturor membrilor săi. În frunte cu preşedintele partidului.

Apoi, demisia tuturor preşedinţilor de filială care au obţinut un scor mai mic de 30%, deci inclusiv a sa. Primarul Timişoarei se gândeşte apoi la constituirea unui BPN interimar, format din unii preşedinţi de filială.

Anume, cei care au obţinut un scor mai mare decât scorul mediu pe ţară al partidului, plus Alina Gorghiu, care să asigure conducerea colectivă a partidului, până la alegerile interne.

De asemenea, Robu propune numirea de către noul BPN, dintre membrii săi, a unui preşedinte interimar, care să conducă partidul până la alegerile interne, apoi numirea de către BPJ-uri a unor preşedinţi de filială interimari, care să asigure conducerea filialelor până la alegeri.

Share