Alina Ghica, judecătoare, are în comun procesele Dragnea/ÎCCJ şi companiile lui Firea

Share

Sunt mari semne de întrebare privind modul în care a intrat în complet Alina Ghica, judecătoarea de la Curtea de Apel care i-a dat câștig de cauză lui Dragnea. Bombonica asta din foto este mai periculoasă decât pare

Alina Ghica, considerată apropiată a Liei Savonea

Aceasta – tocmai într-o cauză privind compunerea completurilor de la Înalta Curte.  Judecătoarea de la Curtea de Apel care i-a dat câștig de cauză lui Liviu Dragnea este Alina Ghica, fostă președintă CSM și considerată o apropiată a Liei Savonea, membru CSM care trece drept unul dintre oamenii de bază din justiție ai liderului PSD.

Savonea a fost președinta Curții de Apel București. Conducerea secţiei a VIII a a propus-o pe Ghica cu doar două zile înainte de ședința să intre în complet în locul judecătorului Vasile Bîcu, cu nesocotirea oricăror reguli privind serviciul de permanență.

Alina Ghica, una din 13 judecători

Culmea ironiei, cauza judecată de Ghica privește tocmai legalitatea compunerii completelor de cinci judecători de la Înalta Curte.

Deși nu era de permanență, colegiul de conducere al Curții de Apel i-a aprobat intrarea în completul care i-a dat câștig de cauză lui Dragnea. Pe planificarea de permanență de vineri erau nu mai puțin de 13 judecători, însă nici unul n-a fost selectat pentru a intra în complet.

Or, potrivit articolului 110 din HCSM 1375/2015 alin 6-8, Alina Ghica nu putea intra în complet.

Share