home CORUPTIE, POLITICA Alina Bica, închisoare cu executare 4 ani. Videanu, achitat

Alina Bica, închisoare cu executare 4 ani. Videanu, achitat

Share

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a fost condamnată marți de ÎCCJ la patru ani de închisoare cu executare. Sentinţa – pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a făptuitorului.

În același dosar, Adriean Videanu a fost achitat pentru infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu.

Alina Bica a fost condamnată la 4 ani închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului. Ea a fost achitată pentru două infracțiuni de abuz în serviciu și o alta de favorizarea făptuitorului.

Sentinţa la Alina Bica nu e definitivă

Din pedeapsa de 4 ani, se va scădea perioada în care Alina Bica a stat în arest preventiv, și anume din ianuarie până în 15 iunie 2015. Decizia nu e definitivă.

Dosarul “Bica 2” a fost trimis de DNA în instanță pe data de 26 februarie 2015. Procurorii susțin că Alina Bica l-a ajutat pe Adriean Videanu “să-și pună la adăpost” acțiunile. Videanu le deținea la SC Titan Mar SA. Încercarea ar fi fost de ridicare abuzivă a sechestrului instituit de procurori în Dosarul Romgaz.

Videanu este cercetat în acest dosar alături de alte persoane pentru punerea în pericol a sistemului energetic național.

Sechestru asigurător

Pe 24 septembrie 2013, DIICOT a dispus un sechestru asigurător asupra bunurilor imobile deținute de Videanu. Aceasta până la concurența sumei de 277.000.000 lei.Iinclusiv asupra a 80 de acțiuni deținute la Titan Mar.

În perioada următoare, cu ajutorul Alinei Bica, Adriean Videanu a reușit să înstrăineze acțiunile. Operațiune ar fi fost facilitată și de faptul că fostul ministru ar fi făcut demersuri. Scopul era transformarea celor 80 de acțiuni deținute în acțiuni la purtător.

După ce a fost pus sub acuzare în Dosarul Romgaz, Videanu a făcut mai multe plângeri la DIICOT. Toate au fost însă respinse.

Share