home CORUPTIE, POLITICA Alina Bica, fost procuror-şef DIICOT, a fost prinsă de Interpol, în Italia

Alina Bica, fost procuror-şef DIICOT, a fost prinsă de Interpol, în Italia

Share

Alina Bica, fost procuror-şef al DIICOT, condamnată definitiv la patru ani de închisoare cu executare, a fost prinsă de poliţişti, în Italia.

În aceeaşi zonă din Italia, a fost prins şi Ioan Bene, condamnat la şase ani şi două luni de închisoare. Cei doi vor fi prezentaţi unei instanţe pentru a dispune asupra executării mandatelor europene de arestare.

alina bica

Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, se află în prezent în custodia poliţiştilor. Bica a fost dată în urmărire internaţională pe 27 noiembrie 2019, după ce a fost condamnată definitiv la patru ani de închisoare cu executare

Poliţia Română a mai precizat că în aceeaşi zonă din Italia a fost prins şi un alt urmărit internaţional – Ion Bene, condamnat la 6 ani şi 2 luni pentru fals în înscrisuri, dare de mită şi evaziune fiscală. Ioan Bene a fost condamnat în dosarul fostului şef al Consiliului Judeţean Cluj, Horia Uioreanu.

Şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, a precizat că cei doi au fost prinşi ”în urma cooperării poliţieneşti internationale, precum şi a bunei relaţii instiuţionale dintre ministrul afacerilor interne din România şi ministrul de interne italian”.

”Cei doi urmăriţi internaţional sunt în custodia autorităţilor din Italia, urmând a fi prezentaţi unei instanţe pentru a dispune asupra executării Mandatelor Europene de Arestare şi asupra predării către România. Mulţumim tuturor partenerilor instituţionali pentru sprijinul acordat în acest caz. Asigur cetăţenii că Poliţia Româna va continua activitatea de depistare a tuturor persoanelor care se sustrag. Este doar o chestiune de timp până îi vom aduce acasă”, a declarat Liviu Vasilescu.

Share