home MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Ali Comicul îl acuză pe Moise Guran că este extremist

Ali Comicul îl acuză pe Moise Guran că este extremist

Share

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, supranumit Ali Comicul, reactioneaza violent fata de indemnul lui Moise Guran, ca romanii sa se prezinte in numar cat mai mare la vot. Guran considera ca astfel PSD o sa dispara. Fifor sustine ca indemnul lui Guran este iresponsabil si extremist.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Am vazut cel mai recent articol al lui Moise Guran, despre cum trebuie ‘sa moara PSD’. M-au ingrozit virulenta si iresponsabilitatea afirmatiei. Manifestarea afinitatilor politice este deschisa in democratie, iar libertatea de expresie e garantata, insa extremismul este periculos si – mai ales atunci cand vine din partea unor formatori de opinie – naste monstri.

Extinctia unui partid nu ar trebui niciodata inoculata cetatenilor. Este esenta democratiei ca traiectoria si soarta partidelor sa fie decisa la vot, in baza unei informari corecte facute cu sprijinul mass-media.

Fie ca place tuturor celor care astazi au spatii de exprimare largi sau nu, PSD este partidul care a crescut nivelul de trai in Romania, partidul care a marit exponential salariile si pensiile, care a sprijinit antreprenoriatul si IMM-urile si care a dus somajul la un minim istoric.

Fie ca place tuturor sau nu, PSD este singurul partid de stanga din Parlament, cel care are grija de cei care au nevoie sa fie reprezentati si ingrijiti.

Este optiunea politica a celor pentru care cateva sute de lei la salariu conteaza, a celor pentru care alocatia conteaza, a celor cu dizabilitati care se bazeaza pe indemnizatia primita ca sa se poata descurca de pe o zi pe alta.

Este partidul care a crescut salariile medicilor si ale profesorilor, cei pe umerii carora stau sanatatea si educatia Romaniei.

Salariul unui medic primar a crescut in guvernarea PSD de la 4880 lei in 2016, la 15.175 lei in 2019, iar salariile nete ale profesorilor au crescut cu 57,6% in ultimii 3 ani.

Totodata, PSD este singurul partid preocupat in mod real de soarta intreprinderilor mici si mijlocii, adevarata coloana vertebrala a economiei.

Este odios si este profund gresit sa sustii, ca om de presa, ca principalul partid de stanga al tarii trebuie exterminat.

Acest discurs al urii este antidemocratic si periculos pentru echilibrul societal. Este o tentativa de ‘shaming’ combinata cu propaganda, care urmareste distorsionarea realitatii si inducerea unui sentiment de rusine, toate menite sa radicalizeze si sa scindeze.

Nu doar oamenii de dreapta au voci, nevoi si drepturi in Romania, iar in cresterea nivelului de trai nu e nimic rusinos. Asa cum nu e nimic rusinos in nevoia de reprezentativitate si sprijin social a categoriilor vulnerabile.

Domnule Moise Guran, incitarea la ura si extremism nu va face cinste. Fiti profesionist, informati-va cititorii cu fapte dovedite si lasati-i sa decida singuri, la vot, cine sa ii reprezinte si sa ii sprijine. Lasati-i sa deceleze singuri care sunt aceia care fac politica pentru oameni, care sunt aceia care au inteles scopul unei bune guvernari si responsabilitatea pentru destinul tarii – care, sa stiti, nu ar trebui niciodata sa fie ura, exterminarea sau moartea”, a scris Ali Comicul, pe Facebook.

Iata ce a scris de fapt Moise Guran.

„PSD a amenintat suveranitatea noastra nationala si o va face din nou daca va mai avea ocazia. PSD trebuie ajutat sa moara, pasnic, la vot. De data asta pe bune si definitiv. Nu va spun cu cine sa votati, va spun doar atat – trebuie sa venim peste 9 milioane de oameni la vot, pentru a fi siguri ca Dancila iese pe locul IV. La o astfel de prezenta, procentul ei s-ar apropia de 10%. Oricum, mai putin de 15% din voturi. Atat! Daca reusim acest lucru, PSD se distruge singur, caci fiind un partid de oportunisti, PSD va fi parasit de pesedisti din momentul in care va pierde vocatia guvernarii. Pana la locale va aluneca sub 10%, iar pana la parlamentare (daca au loc in toamna viitoare) isi va pune problema daca mai trece pragul electoral.

Aceste alegeri prezidentiale nu sunt asadar despre Dancila, Iohannis, Barna sau Diaconu. Aceste alegeri sunt despre intoarcerea unei pagini de istorie, una urata, murdara, care a inceput cu confiscarea unei revolte impotriva tiraniei printr-o lovitura de stat si care trebuie sa se incheie cu aceasta caricatura de premier, un om pus acolo in bataia de joc a tot ce inseamna statul roman, tocmai pentru a asigura instaurarea la umbra sa a unei alte tiranii”, a scris Guran.

Share