home CORUPTIE, POLITICA Alfred Simonis spune că parlamentarii PSD sunt oameni responsabili

Alfred Simonis spune că parlamentarii PSD sunt oameni responsabili

Share

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat, referitor la votul parlamentarilor PSD la investirea Guvernului Cîţu, că membrii social-democraţi sunt „nişte oameni responsabili, care vor vota aşa cum e nevoie pentru România”.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„În primul rând trebuie să vedem ce face PNL, pentru că încalca decizia CCR, pe de altă parte nu-şi respecta propriul coleg, ca să fiu elegant. În momentul în propui un coleg de partid şi nu te duci să-l votezi, într-o situaţie de criză cum este aceasta, nu este doar o lipsă de criză faţă de colegi, ci şi o iresponsabilitate crasă faţă de cetăţenii României.

Nu poţi, într-o astfel de situaţie, în care totuşi avem această epidemie în creştere în fiecare zi, să te joci de-a guvernul, de a vota sau nu propriul guvern, să o luăm de la capăt cu audierile de miniştri în comisii, totuşi e o glumă, tara se află într-o situaţie de criză şi este nevoie de un guvern stabil.

Noi am anunţat că vom participa la şedinţa de vot. Toţi colegii PSD vor fi prezenţi joi la şedinţa de investire, urmând ca toate aceste lucruri să le hotărâm”, a afirmat Simonis, întrebat în legătură cu votul parlamentarilor PSD, la învestirea Guvernului Cîţu.

El a spus că mai multe grupuri parlamentare, între care USR, PMP, minorităţi naţionale, ALDE, au anunţat că vor vota la vedere Guvernul Cîţu, iar acest lucru înseamnă că liberalii ar avea majoritatea necesară pentru a trece Guvernul, dacă îşi vor vota propriul cabinet.

Întrebat dacă există posibilitatea ca parlamentari ai PSD să voteze acest guvern, Simonis a spus: „Haideţi să ajungem acolo, să vedem că aceşti oameni care conduc destinele României sunt atât de responsabili încât să-şi voteze propriul guvern”.

„Vom lua o decizie în acest sens în zilele următoare. În acest moment decizia este clară – de a nu vota Guvernul Cîţu – pentru că nu e nevoie de voturile noastre, având în vedere că PSD are 200 de parlamentari, iar celelalte grupuri care au anunţat şi propus acest premier au 265, având nevoie doar de 233 pentru a înveşti acest guvern. Prin urmare, este datoria PNL de a strânge aceasta majoritate, pare că o au, şi de a vota colegul propus pentru funcţia de prim ministru. Dacă au făcut această propunere în glumă, chiar şi în condiţiile acestei crize care este în creştere, vor fi taxaţi de romani”, a adăugat Simonis, întrebat dacă este posibil ca parlamentarii PSD să voteze conform propriei conştiinţe.

Întrebat dacă are garanţia că toţi parlamentarii PSD vor respecta decizia partidului şi nu vor vota guvernul, Simonis a spus: „Am garanţia că membrii PSD sunt nişte oameni responsabili, care vor vota aşa cum e nevoie pentru România. Asta înseamnă că sunt oameni responsabili”.

Citeşte şi
Mitralieră Rădulescu: Nu ne provocaţi că venim 1 milion şi vă călcăm în picioare

Deputatul PSD Cătălin Mitralieră Rădulescu a declarat sâmbătă că violenţele de la protestul de vineri Read more

Implicaţiile dramatice ale votului din 9 decembrie

Se vehiculează deja varianta dizolvării actualului Parlament monstruos. Evident, redistribuita Elena Udrea imediat se trezeşte Read more

Delictul de opinie

O persoana publica exprima o opinie personala bazata pe propria expertiza, pe care vectorii de Read more

Ruxandra Sararu: “Aici abia a rasarit soarele, dar e innorat”

Si-a dat demisia la inceputul lunii decembrie 2010 din SRR, apoi mi-a spus ca presedintele Read more

Traian Băsescu: “Fac un ultim apel la politicieni, la anul va fi prea târziu: Fiţi responsabili” (Pdd)

Traian Băsescu a declarat, joi, la BNR, că lansează un "mesaj de ultim apel" către Read more

PSD va primi încă aproape un milion de euro, bani electorali

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au dispus ca Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) să plătească Partidului Read more

Şerban Nicolae, delir: „Iohannis şi PNL să vină alături de PSD”

Senatorul PSD Şerban Nicolae le solicită preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Ludovic Orban să „vină Read more

PSD răspunde destructiv la măsurile economice ale PNL

Răufăcătorii din PSD nu pot fi opriţi de nimic, nici de pandemia globală de coronavirus. Read more

Liderilor PSD le arde de dat tunuri financiare în vreme de coronavirus

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a cerut să fie modificat urgent a cadrului legal, Read more

Şerban Nicolae îi atacă violent pe Klaus Iohannis şi PNL

Senatorul PSD Şerban Nicolae îi atacă violent pe guvernanţi şi pe preşedintele Klaus Iohannis, după Read more

Share