ALERTĂ De ce trebuie să mergem la vot neapărat

Share

Oricât de absurd ar părea, pericolul ca Viorica Dăncilă să fie aleasă președinte al României este mai mare decât credem.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

În săptămânile (aproape două) care au trecut de la primul tur al alegerilor prezidențiale, vectorii mascați de opinie ai PSD au transmis electoratului Dreptei, pe diferite tonuri și cu o paletă sofisticată de argumente, același mesaj: Klaus Iohannis va fi președinte.

Lor li s-a alăturat involuntar o mulțime de oameni de bună-credință, care nu a privit în perspectivă, până la ultimele mutări, jocul de șah al metadezbaterii publice, in care chestiunea dezbaterii dintre cei doi candidați a fost o falsă temă, pusă pe tapet cu scopul demobilizării electoratului reformist.

Trebuie să fim foarte atenți la perfidia și subtilitatea acestui partid extrem de periculos pentru democrație, care este PSD. Cu cât electoratul pro-democrație se relaxează mai mult și nu se prezintă la urne în număr cât mai mare, pentru că, vezi, Doamne, Iohannis este deja ca și ales, pericolul este mai mare.

Să ne amintim ce s-a întâmplat după precedentul episod, in care strategia demobilizării a reușit: decembrie 2016. Să ne imaginăm acum ce ar însemna o Românie cu Viorica Dăncilă președinte: continuarea coșmarului cu Liviu Dragnea.

La Cotroceni, s-ar forma un dop antidemocratic solid. Orice inițiativă legislativă pentru reforma statului român, blocată până acum de PSD-ALDE, ar fi blocată pe secvența promulgării.

Imaginati-vă că la Cotroceni ar fi consilieri ai președintelui Viorica Dăncilă Codrin Ștefănescu, pe Ordine și Siguranță, Eugen Nicolicea, pe Justiție, Orlando Teodorovici, pe Finanțe samd . Ar fi un dezastru.

Vremurile când Iohannis era la Cotroceni și PSD domina Parlamentul ni se vor părea o dulce poezie. Mai mult, reîncărcat, PSD poate să recâștige majoritatea parlamentară și să domine alegerile locale și legislative.

Cu o fantoșă manipulabilă la Cotroceni, PSD va reîncepe să danseze peste țară cazacioc, mai îndrăcit decât în ultimii trei ani la un loc. România va fi izolată și mai mult. Adio reforma Justiției, au revoir consolidării Pilonului II, Secția Specială va fi fortificată, aurul repatriat, iar contrareforma, in general, va devasta tara.

Probabil că prin anul 2021 ne vom trezi, în plină criză globală, cu o Românie stat mafiotizat aflată în pragul falimentului, gata să explodeze.

Ne dorim toate acestea? Nu cred. De aceea, vă mai spun odată: mergeți la vot!

Share