home ECONOMIE De ce sa alegi un cazan pe lemne

De ce sa alegi un cazan pe lemne

Share

Inainte de a-si cumpara o centrala pe lemne din oferta de centrale pe lemne Liepsnele, multi s-au intrebat de ce ar trebui sa opteze pentru aceasta varianta, dar si cum ar trebui sa faca alegerea. Indiferent ca au primit recomandari de la un specialist, sau s-au convins singuri pe parcurs, majoritatea proprietarilor care detin o centrala pe lemne sunt acum foarte multumiti de decizia facuta.

Daca te gandesti sa iti schimbi sistemul de incalzire, acest articol informativ va fi de ajutor pentru tine. Vei afla beneficiile folosirii lemnului pe post de combustibil, care sunt avantajele centralelor pe lemne, dar si cat de eficient este sa optezi pentru aceasta metoda de incalzire a casei. Afli totodata care sunt avantajele pentru mediu dar si mai multe practici eficiente.

Incalzirea cu ajutorul lemnului este o metoda ieftina si prietenoasa cu mediul

Incalzirea cu ajutorul lemnului este o metoda practicata din cele mai vechi timpuri. La un moment dat insa a fost descurajata de catre preturile reduse pentru combustibili fosili si pentru electricitate. Acum insa cand costurile pentru combustibilii fosili si pentru energie electrica au crescut, iar noi cercetari expun efectele daunatoare pe care arderea combustibililor fosili le are asupra mediului, cautam o alternativa sigura si ieftina si am gasit-o!

Arderea lemnului este o sursa de energie care a aparut odata cu descoperirea focului.

Folosirea lemnului pentru incalzire vine cu o multime de avantaje:

  1. Un prim beneficiu este acela ca nu mai esti dependent de companiile de petrol, energie electrica sau de gaze naturale. Se mai spune despre lemn ca te incalzeste de doua ori: atunci cand il cumperi (cand trebuie taiat si depozitat) si cand il folosesti pentru alimentarea centralei. Putem spune deci si ca lemnul te ajuta sa te mentii in forma, fara a mai fi nevoie sa mergi la o sala de forta.
  2. Daca nu doresti sa te ocupi singur de procurarea lemnului si de pregatirea acestuia pentru sezonul rece, vei gasi desigur lemn deja pregatit pentru asta. Tu doar il platesti si cu siguranta vei gasi cativa baieti sa se ocupe de craparea lemnului si de depozitarea acestuia.
  3. Arderea lemnului este prietenoasa cu mediul deci nu te vei putea considera vinovat pentru poluarea din ce in ce mai mare.
  4. Costuri reduse pentru incalzire. Foarte multi proprietari care au trecut de la o centrala electrica sau pe gaz, la una pe lemne au declarat ca au reusit sa scada astfel cheltuielile pentru incalzire. Este deci o metoda mai ieftina cu ajutorul careia iti poti incalzi gospodaria.

Cat de eficiente sunt centralele pe lemne

O centrala termica pe lemne poate fi raspunsul ideal pentru preturile ridicate ale energiei. Ai putea considera ca este o metoda demodata si ineficienta, ca ai mult de munca si totodata este si o metoda murdara. Nimic mai fals! Centralele pe lemne au avut si ele de castigat foarte mult in urma evolutiei tehnologiilor pentru incalzire.

Poti instala centrala in afara casei, iar arderea este una curata si eficienta. Totodata, uneori poti instala centrala la sistemul tau existent pentru a distribui caldura.

Daca tot combustibilul este pastrat in afara, nu vei avea mizeria asociata cu sobele de interior. Centrala arde toate dimensiunile si tipurile de lemn, insa recomandarea noastra este sa folositi doar lemn de calitate. Iar cea mai buna parte este ca trebuie alimentata destul de rar. Daca vei incarca centrala dimineata si seara, vei avea o casa calduroasa asa cum iti doresti.

Nu exista alta sursa de incalzire a locuintei tale care sa va ofere toate avantajele unui sistem alimentat cu lemn. Este ecologic, rentabil si eficient.

Conceptul de functionare al centralelor pe lemne este unul foarte simplu. Apa se incalzeste cu ajutorul focului pana la 185 de grade iar mai apoi este pompata in casa printr-o conducta izolata sub pamant.

De ce e bine sa alegi o centrala pe lemne

Utilizarea lemnului intr-o centrala termica pentru a-ti satisface nevoile de incalzire este o metoda ecologica. Spre deosebire de combustibilii fosili, lemnul este o sursa de combustibil regenerabila.

Este ieftin, ecologic, regenerabil si abundent.

Citeşte şi
Cu toate ca sezonul rece bate la usa, asta nu inseamna ca ar trebui sa
Poliţia Română a primit noi ordine de serviciu, care demonstrează responsabilitatea şi seriozitatea demnitarilor şi,
Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut ministrului Energiei, Anton Anton (ALDE), să nu semneze nici un
2019 va fi un an de criză. Veniturile la buget sunt cu 12 miliarde lei mai
Costurile bugetului de stat cu datoria publică tind să revină la cele din perioada crizei
Reforma pensiilor din Federaţia Rusă a fost înfăptuită pentru că nu mai sunt bani la
Fondul suveran de investiţii folosit pentru dezvoltare nu e neapărat o idee rea, susţine Fondul
Bucuria apropierii unei aniversari poate fi umbrita, cateodata, de presiunea gasirii unor cadouri pentru el
Intr-o lume in care tot mai multe dintre procesele de munca sunt robotizate, insemnatatea unor
Remus Borza, deputat independent, fost ALDE, afirmă că Guvernul ar trebui să pregătească ţara pentru
Share