home POLITICA Alegerile locale, pe 27 septembrie sau pe 4 octombrie

Alegerile locale, pe 27 septembrie sau pe 4 octombrie

Share

Guvernul lui Ludovic Orban doreşte ca alegerile locale să aibă loc ori la finalul lunii septembrie, ori la începutul lunii octombrie.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Principala temă de dezbatere din Biroul Politic PNL s-a concentrat pe organizarea alegerilor locale. S-au propus ca variante două date pentru desfășurarea localelor, 27 septembrie și 4 octombrie.

Decizia finală va fi luată în funcție de cum se va pronunța Curtea Constituțională, care trebuie să decidă dacă competența organizării algerilor aparține Parlamentului sau Guvernului.

Pentru Primăria București, candidatul susținut oficial de PNL rămâne independenul Nicușor Dan, a susținut și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan. Acesta a precizat că știe despre informațiile apărute pe unele site-uri de presă, pe surse, după întâlnirea liderilor PNL cu președintele Klaus Iohannis, la Vila Lac.

Conform acestor informații, Rareș Bogdan ar fi fost cel care s-a declarat nemulțumit de prestația lui Nicușor Dan.

„Am văzut ce a apărut în presă (…) Cred că acei colegi au transmis eronat. După multe ore de discuții, cred că unii ori nu au mai fost atenți la discuție, ori nu se pot concentra pe durată mai lungă.

Pentru că eu nu am spus în niciun caz că nu vreau să-l susținem pe Nicușor Dan. Am spus că trebuie să găsim o soluție, să vedem cum vom construi strategia pentru un candidat susținut de celelate forțe de dreapta.

Noi rămânem la fel de dornici și de hotăți în al susține pe Nicușor Dan la Primăria București, pentru că este persoana profilată ca luptător pentru schimbarea Bucureștiului, dar este nevoie de o strategie puternică. Despre asta a fost discuția”, a comentat Rareș Bogdan.

Intervenția lui Bogdan survine după ce și premierul Ludovic Orban a ieșit să infirme zvonul apărut în spațiul public cum că Nicușor Dan nu ar mai fi candidatul PNL la Primăria București.

„Noi nu nu schimbăm candidatul. În mod cert Nicușor Dan rămâne candidatul nostru, pe care îl susținem împreună cu USR-PLUS, și sper și cu PMP”, a comentat Orban.

În prezent, PNL are în toată țara 1300 de primari, iar strategia – confirmată chiar de Rareș Bogdan – este să mai atragă în partid vreo 300, în mare parte de la PSD.

Share