home ECONOMIE Sfaturi pentru alegerea scaunului perfect pentru biroul de acasă

Sfaturi pentru alegerea scaunului perfect pentru biroul de acasă

Share

Tot mai multe persoane aleg să lucreze de acasă. Acesta este un trend în creștere inclusiv în România. Deși s-ar spune că e plăcut să lucrezi de pe canapea, ori din pat, aceste opțiuni se vor dovedi nu prea fericite în timp. De ce? Conform specialiștilor de la www.EXPERT-SCAUNE.ro dacă faci muncă de birou de acasă, este foarte important ca aceasta să fie făcută la un birou și nu din pat sau de pe canapea, deși pare mai comod la prima vedere. Cel mai important aspect este cel al sănătății. Patul și canapeaua au propriul lor rol și sunt create pentru anumite poziții în care poți sta în ele, iar în rândurile de mai jos vă vom spune de ce este important să lucrezi la un birou.

scaun

Lucrând la birou, productivitatea este mult mai ridicată. În momentul în care te așezi la birou, creierul tău este programat să știe că trebuie să lucrezi, astfel încât sunt șanse mai reduse ca atenția să îți fie distrasă. Mai mult, dacă nu lucrezi la un birou, ci alegi să lucrezi din pat, sănătatea îți poate fi afectată grav în timp.

La fel de important este să stai și într-un scaun bine ales. Este preferabil să alegi un scaun ergonomic. Evident, nu te poți “arunca” la primul scaun de birou ergonomic pe care îl vezi. Alege cu atenție mărimea lui pentru a se potrivi cu biroul tău. În același timp ține cont și de mărimea ta când alegi scaunul, pentru că nu există un scaun care să se potrivească tuturor mărimilor. Iată care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie să le cauți la un scaun ergonomic.

Are un suport lombar bun? Un scaun ergonomic foarte bun trebuie să vină la pachet cu suport lombar ajustabil, pentru a-ți susține partea de jos a spatelui și pentru a menține coloana vertebrală sănătoasă. Durerile părții inferioare a spatelui devin o problemă din ce în ce mai mare în aceste timpuri moderne, acestea putând duce în timp chiar la dizabilități serioase.

Este ajustabil? Nu toți suntem la fel de înalți, unii avem picioarele ceva mai scurte, alții au mâinile ceva mai lungi. Asigură-te că părțile cele mai importante ale scaunului sunt ajustabile, că vorbim de reglarea pe înălțime, reglarea spătarului, reglarea lombară sau chiar a mânerelor, asta pentru a se plia cât mai bine pe corpul tău.

Este mobil? Un scaun pentru birou cu rotile te ajută să te miști și să ajungi mai ușor la obiectele de pe biroul tău. Asta duce la o creștere a nivelului de productivitate. În același timp este important ca scaunul să se învârtă ușor în jurul propriei axe. Fără această caracteristică, datorită mișcărilor repetate se poate ajunge la întinderi musculare, sau entorse.

scaun

Este de tip mesh sau din piele? Materialul din care este confecționat scaunul tău este și el foarte important. Mesh-ul tinde să fie mai puțin confortabil, dar are avantajul că lasă aerul să circule și astfel menține temepratura corpului la un nivel optim, chiar și dacă stați așeazat în el pentru o perioadă mai îndelungată. Pielea în schimb e mult mai confortabilă, dar nu disipă căldura la fel de bine și  aspectul materialului se va degrada mult mai repede.

Dincolo de toate acestea, indiferent de scaunul la care veți opta, este important să luați pauze scurte, pentru a mai schimba poziția corpului. Acest lucru va ajuta pe termen mediu și lung la sănătatea dumneavoastră.

Share