home ECONOMIE Alegerea cabinei de dus in functie de caracteristicile sale

Alegerea cabinei de dus in functie de caracteristicile sale

Share

S-a demonstrat ca de cele mai multe ori cand urmeaza sa amenajezi o locuinta, baia reprezinta spatiul care ridica cele mai multe probleme. Principalul motiv ar putea fi si faptul ca este si cea mai mica incapere din intreaga casa, lucru care nu este tocmai avantajos. In plus, mai trebuie tinut cont si de toate acele instalatii sau solutii tehnice pe care le ai la dispozitie, lucru care iti limiteaza alegerile.

In scopul rezolvarii acestor probleme, au luat nastere diverse moduri de reglementare a acestora. Una dintre ele este constituita de alegerea cabinei de dus in detrimentul unei cazi.

Cand este mai avantajos sa optezi pentru o cabina de dus?

Cu toate ca imaginea unei cazi spatioase in care sa te bucuri de maximul de confort si in care te poti reculege dupa o zi incarcata poate parea cu adevarat ideala, nu o putem pune in aplicare. Realitatea este ca nu dispunem toti de o suprafata necesara transformarii baii intr-un colt de relaxare. Cele mai multe dintre baile aflate in blocurile autohtone nu depasesc nici macar 5 metri patrati. Limitarile cauzate de lipsa unui spatiu suficient devin astfel principalele considerente de care trebuie sa tinem cont la achizitionarea unei cabine de dus in locul clasicei cazi. Orientarea catre o cabina de dus te ajuta sa economisesti chiar si 1 metru patrat.

Piata actuala pune la dispozitie o varietate larga de cabine de dus din care poti alege. Exista sisteme de deschidere si acces adecvate oricarui tip de spatiu, forme diverse, nenumarate accesorii, cabine cu hidromasaj si chiar radio.

Din ce este compusa o cabina de dus?

Tipurile de componente de care poate dispune o cabina de dus difera in functie de model si de functiile pe care le prefera cumparatorul. De regula, cele mai multe dintre modele trebuie sa includa sine de rulare, profile pentru perete, profile laterale, usi balamalegeamuri fixe, un blocator pentru usa, sifon cabina de dus, plus accesoriile si garniturile aferente montajului.

Majoritatea cabinelor de dus sunt fabricate din acril sau din material cromat, iar peretii acestora pot fi din PVC sau din sticla. In mod obisnuit, sticla este securizata, aceasta putand fi de natura transparenta simpla sau serigrafata, reflectand diverse imprimeuri. Grosimea sticlei variaza de la 3 la 8 mm, iar de la 5 mm vorbim deja de o optiune care se remarca prin rezistenta si calitate.

Locul de amplasare

De regula, cabinele de dus sunt amplasate intr-un anumit colt al baii, iar modelul ce dispune de doua laturi si cu profil semirotund ori patrat este cel mai frecvent intalnit. Cu toate astea, se gasesc si situatii in care colturile baii devin inaccesibile, cerandu-se o cabina cu trei laturi sau un model a carui cabina se monteaza intre trei pereti. Intr-un asemenea caz, se opteaza pentru o cabina de dus frontala, in esenta, o cadita cu paravan incadrata in dimensiunile de 70 cm si 150 cm.

Daca te intereseaza o solutie cat mai simpla, poti opta si pentru o cabina de dus fara cadita, dar in acest caz apare si necesitatea unei pardoseli inclinate spre scurgere, intrucat exista riscul ca toata baia sa se umple de apa.

Cu ce iti poate fi de folos Shop E-instal?

Shop E-instal este o firma specializata in vanzarea si distribuirea produselor specifice instalatiilor termice si sanitare, prezentand o experienta de aproape 15 ani pe piata din Romania. In ceea ce priveste procesul de montare a unei cabine de dus, sunt incluse o serie de etape tehnice care implica diverse ustensile si produse de care depinde intr-o foarte mare masura calitatea si buna functionalitate sanitara.

Citeşte şi
Societățile de asigurare, autorizate și reglementate de ASF, au subscris, în primele trei luni ale
Panourile acustice au devenit o solutie tot mai cautata inca de acum cativa ani, din
Fondurile de pensii private reprezintă o sursă importantă de capital deoarece contribuie la finanţarea disponibilă
Lemnul este un material tot mai utilizat în construcții și amenajări diverse - acest aspect
Laptopurile sau varianta portabilă a clasicelor PC-uri, au reprezentat un reper și încă fac parte
Şefa ANAF, Mihaela Triculescu, ar urma să fie schimbată în scurt timp, decizia în acest
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a găzduit la București, în luna mai, întâlnirile Consiliilor Supraveghetorilor
OUG 114 sau ordonanța lăcomiei, cum mai este cu noscută, a primit raport de respingere
Visul românilor de a trăi ca în filme, respectiv într-o locație cu aer curat, definită
Odata cu sosirea caldurii, majoritatea conducatorilor auto incepe sa isi pregateasca automobilele pentru kilometrii care
Share