home CORUPTIE, POLITICA Adrian Severin dă lecţii Statelor Unite ale Americii despre Iran

Adrian Severin dă lecţii Statelor Unite ale Americii despre Iran

Share

Adrian Severin, fost ministru de Externe, susţine că i-a avertizat în trecut pe liderii americani în legătură cu Iranul, însă aceştia nu l-au ascultat.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„După intervenţia militară concepută de tripleta George Bush Jr, Dick Cheney, Donald Rumsfeld, în Irak, şi înlăturarea regimului lui Saadam Hussein, chipurile de dragul securităţii, dar şi al petrolului, însă, în orice caz, nu de dragul democraţiei şi libertăţii, i-am avertizat pe partenerii noştri strategici (într-o discuţie cu secretarul adjunct al apărării, dl Wolfowitz, şi nu numai) asupra faptului că dacă nu îi vor recupera pe sunniţii irakieni, tocmai învinşi, şi nu îi vor face din inamici aliaţi în administrarea puterii locale / naţionale, vor compromite echilibrul de putere la Golful Persic în favoarea Iranului şi vor face pârtie şiiţilor până la Marea Mediterană.

Am avut impresia că i-am convins, chiar dacă şi surprins. Se pare însă că era deja prea târziu. Târziu mai ales pentru unii care, având psihologie americană de mare putere, nu pot înţelege de fel psihologia orientală”, spune Severin, într-o postare pe Facebook.

„Să vii salutat ca eliberator şi să pleci că ocupant gonit de cei ‘eliberati’, lăsând teren liber inamicilor şi pe parteneri în derută. Asta da politica vizionară!”, a scris anterior Severin, comentând decizia parlamentului irakian de a cere retragere retragerea trupelor străine din ţară.

Share