home POLITICA Adrian Severin: CCR va invalida referendumul pe Justiţie

Adrian Severin: CCR va invalida referendumul pe Justiţie

Share

Adrian Severin, fost europarlamentar PSD şi fost puşcăriaş, susţine că CCR va invalida referendumul pe justiţie pentru „suprimarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor sau garanţiile acestora”. „Invalidarea referendumului ca neconstituţional în şine de către CCR va oferi Parlamentului baza constituţională pentru suspendarea unui Preşedinte care devine pe zi ce trece un pericol tot mai mare pentru securitatea naţională”, mai spune Severin.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Constituţia exclude de la revizuire orice iniţiativă care ar avea ca rezultat ‘suprimarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor sau garanţiile acestora’ (152.2). Or, vocaţia la graţiere (la iertare) este tocmai un asemenea drept fundamental, în timp ce amnistia, împreună cu graţierea, reprezintă garanţii ale unui drept fundamental (dreptul la libertate, de exemplu), la care se poate recurge atunci când nu mai există mijloace judiciare pentru repararea încălcării acestuia.

Avem sub ochii noştri în acest sens situaţia celor condamnaţi de complete ilegal constituite, ale căror hotărâri au fost declarate în bloc absolut nule de către CCR, dar care continuă să îşi producă efectele ilegale întrucât termenul pentru formularea contestaţiei în anulare în multe cazuri concrete, a expirat. Ce facem cu aceştia? Dacă nu li se mai poate oferi un proces echitabil, li se poate asigura, cel puţin, remediul amnistiei sau graţierii”, scrie Severin pe DC News.

„Bine ar fi fost ca efectuarea controlului de constituţionalitate să se fi desfăşurat la început. Nimeni nu a sesizat CCR în acest sens. El va avea loc însă la final, întrucât aceasta este o obligaţie stabilită direct de Constituţie. Iar atunci CCR nu va avea decât opţiunea invalidării lui, indirent de participarea populaţiei”, adaugă fostul puşcăriaş.

Severin spune apoi că invalidarea referendumului va atrage suspendarea preşedintelui Iohannis.

„Invalidarea referendumului ca neconstituţional în sine de către CCR va oferi Parlamentului baza constituţională pentru suspendarea unui Preşedinte care devine pe zi ce trece un pericol tot mai mare pentru securitatea naţională. În timp ce refuzul masiv al cetăţenilor de a se prezenta la referendum va confirma Parlamentului sprijinul popular de care se bucură o asemenea decizie şi îi va insufla curajul necesar pentru luarea ei. Acesta, de altfel, va fi şi un mesaj important pentru judecătorii CCR, cărora le va uşura munca.

Glonţul referendumului a pornit. Ţinta pe care o va lovi depinde acum de CCR şi de români”, încheie Severin.

Evident, Severin aberează. Referendumul este constituţional şi, chiar dacă CCR ar stabili altceva – ceea ce în România, acum, este posibil, preşedintele Klaus Iohannis nu mai poate fi suspendat, pentru că a intrat în ultimele şase luni de mandat.

Citeşte şi
Presedintele executiv al PSD, Eugen Orlando Teodorovici, supranumit printre cunoscători Orlando Minte Scurtă, a găsit
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a declarat că preşedintele are nevoie de o relansare, dar
Suspendarea preşedintelui e din nou subiect de discuţie în PSD. Deputatul Cătălin Rădulescu spune că
Liderul PSD, Liviu Dragnea, şi-ar dori să provoace schimbarea Vioricăi Dăncilă din funcţia de prim-ministru.
Debandada PSD începe să se vadă cu ochiul liber. În încercările sale disperate de a
Chiar dacă nu ar fi spus nimeni "uite, ăsta e un şpăgar", Adrian Severin tot
Ion Iliescu l-ar fi certat pe Petre Roman pentru declaratia sa de dupa puciul de
~contra a lui Basescu spre Plesu~ponta: Basescu trebuie suspendat, judecat si bagat la inchisoare~DNA ii
~Severin, la un pas de a deveni fluturas~fondurile structurale pe o axa POR, suspendate~PSD racoleaza
~ANI ii ia la puricat pe Valean, EBa si Severin~Chirtoaca, ales primarul Chisinaului~CNAS si medicii
Share