home CORUPTIE, POLITICA Adrian Năstase susţine că CEDO este controlată de statul paralel

Adrian Năstase susţine că CEDO este controlată de statul paralel

Share

Fostul premier PSD Adrian Năstase sugerează că CEDO este controlat de serviciile secrete, de aceea Laura Codruta Kovesi a avut câştig de cauză la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Deczia CEDO a fost luată în unanimitate, de un complet de şapte judecători.

„Dacă vă uitaţi pe răspunsul CCR rezultă foarte clar că CEDO s-a pronunţat pe o altă temă, nu pe cea legată de decizia Curţii. Iar ca să citez un prieten de-al meu, nu-i dau numele ca să nu îi fac probleme, se pare că nici CEDO nu mai este sub acoperire. E totuşi ciudat cum s-a dat această decizie, ce vizite s-au făcut la Bucureşti într-o anumită perioadă, ce s-a intaplat cu cererea de recuzare a unuia dintre judecători.

Iată că CEDO are diferite viteze de lucru. Şi spun lucrul ăsta cu o admiraţie la cum lucrează CEDO. Eu am o plângere la CEDO de 6 ani şi ea încă nu a fost soluţionată. Bănuiesc că în alte situaţii, în condiţiile în care trebuie clarificate anumite lucruri, CEDO poate să funcţioneze mai repede.

În ceea ce priveşte epuizarea cailor interne, eu cred că aici dna Kovesi, putea să meargă pe o completare prin contenciosul administrativ a deciziilor repective, a decretului. Nu a dorit să meargă din câte am înţeles pe formula asta.

Eu am impresia că a fost o neînţelegere, ca să nu spun altfel, a fost o modalitate probabil de a transmite această speţă la CEDO, CEDO a vorbit despre drepturile fundamentale, asta este specialitatea să. Aici la CCR subiectul a fost altul. Aşa încât, cred că au fost nişte probleme de traducere în momentul în care s-au făcut hârtiile”, a afirmat Năstase.

Share