home CORUPTIE, POLITICA Adina Florea s-a înscris pentru un post la Inspecţia Judiciară

Adina Florea s-a înscris pentru un post la Inspecţia Judiciară

Share

Procurorul Adina Florea de la Secţia Specială s-a înscris la concursul pentru ocuparea unui post în cadrul Inspecţiei Judiciare, au declarat surse din sistem pentru Ziare.com.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

La sfârşitul lunii ianuarie, Inspecţia Judiciară, condusă de Lucian Netejoru, a declanşat un concurs în vederea ocupării mai multor posturi. Este vorba despre 15 posturi vacanţe de inspectori judiciari, din care 6 posturi la Direcţia de inspecţie pentru judecători şi 9 la Direcţia de inspecţie pentru procurori. Concursul ar urma să se finalizeze pe 21 mai 2020, potrivit anunţului postat pe site-ul instituţiei.

Pe 8 februarie a fost ultima zi de depunere a candidaturilor, iar pe 19 februarie Inspecţia Judiciară urmează să anunţe lista candidaţilor admişi pentru concurs. Adina Florea s-a retras pe 5 decembrie din procedură de numire la şefia Secţiei Speciale, după ce plenul Consiliului Superior al Magistraturii a amânat de 7 ori validarea ei în această poziţie.

Anterior, Adina Florea a fost respinsă de două ori la şefia DNĂ, de către preşedintele Klaus Iohannis.

Secţia pentru procurori din CSM a anunţat, luni, că va sesiza Comisia Europeană pentru a aduce la cunoştinţă modul şi contextul în care s-a făcut citarea a doi dintre membrii săi, Nicolae Solomon şi Florin Deac, martori într-o anchetă deschisă de procurorul Adina Florea, de la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie.

Premierul Ludovic Orban spune că citarea la audieri la Secţia de anchetare a magistraţilor a doi procurori din CSM este un motiv în plus că secţia specială să fie desfiinţată.

„Un motiv în plus ca să desfiinţăm secţia specială. Dacă actualul parlament nu va adopta reglementarea (de desfiinţare a secţiei speciale – n.r.), cu siguranţă după alegerile anticipate va exista o majoritate care va aproba reglementarea de desfiinţare a secţiei speciale (…) Obiectivul nostru este că în termen cât mai scurt să ridicăm MCV, cu punerea în practică a recomandărilor CE”, a declarat luni premierul Ludovic Orban, întrebat despre citarea a doi procurori CSM la secţia condusă de Adina Florea.

Share