Adevărata miză a conflictului Ponta-Voiculescu (Mme Blogary)

Share

~Sebastian Lăzăroiu~

Aţi observat că există un conflict între dl.Ponta şi dl.Voiculescu? Dacă nu, înseamnă că v-aţi uitat prea mult la RTV şi A3. Acolo nu a existat nici un conflict între cei doi.

Pe scurt. Adevărata miză: funcţia de prim-ministru.

  1. Preşedinte al Senatului este tot dl. Geoană, cel care, în caz de suspendare a Preşedintelui în funcţie şi cădere a cabinetului Boc, numeşte premierul.
  2. Dl. Geoană este mai prieten cu dl. Voiculescu decît cu dl. Ponta. Plus că, dl. Geoană nu cred că şi-a plătit încă „datoriile” din campanie către televiziuni.
  3. Protocolul USL stipulează că premierul va fi stabilit abia la vară în luna iulie 2011. Atunci sondajele vor desemna cel mai popular candidat la funcţia de preşedinte (previzibil, Antonescu-ACD), după care va fi nominalizat premierul de la celălalt partid (previzibil PSD, dl. Ponta speră că domnia sa).
  4. Până la vară nu există un candidat al USL la funcţia de premier. Dacă trece moţiunea de cenzură anunţată de USL în actuala sesiune parlamentară, preşedintele în funcţie (titular sau interimar) poate face abstracţie de USL.
  5. Planul d-lui Voiculescu: suspendarea preşedintelui în funcţie până în luna iulie 2011, adică până la desemnarea premierului oficial al USL. Demiterea guvernului Boc. Geoană interimar. Geoană îl numeşte pe Voiculescu premier. Nu pe Ponta.

Voiculescu premier? Oare nu e prea mult?

Să răspund şi la această întrebare.

În 2006 voia funcţia de vicepremier. Dl. Tăriceanu fusese de acord. Doar un accident de imagine l-a împiedicat să o obţină.

foto: tvsinopse

În 2007 si-a dorit funcţia de preşedinte al Comisiei parlamentare care intocmea rechizitoriul pentru suspendarea preşedintelui. A avut-o.

In 2008 şi-a dorit şi a obţinut, în ciuda împotrivirilor „greilor” PSD, funcţia de vicepreşedinte al Senatului.

În decembrie 2010 dl. Voiculescu a cerut imperativ alianţă între PSD-PNL-PC până la 31 ianuarie 2011. Pe 5 februarie era gata.

În 2011, un alt „greu” al PNL, dl. Meleşcanu, i-a cedat funcţia de vicepreşedinte al Senatului.

La negocieri dl. Voiculescu a cerut 20 de locuri eligibile de la PNL şi PSD. Le-a obţinut.

Nu subestimaţi puterea d-lui Voiculescu asupra opoziţiei. Dacă îşi doreşte ceva, obţine.

Dl. Ponta a observat asta. A vrut să scape de dl. Voiculescu după ce a luat funcţia de preşedinte al PSD, sfătuind PC să meargă pe drumul său. Şi PC s-a conformat. Doar că drumurile PSD şi PC s-au intersectat iarăşi, un an mai târziu, în USL. Nu scapă dl. Ponta de dl. Voiculescu când vrea.

De ce 25 martie 2011? Şi-a pus întrebarea şi ziarul Gândul. Mi-am pus-o şi eu. M-am uitat în calendarul ortodox şi, da, are sens… Pe 25 martie e Blagoveştenia – „dezlegare la peşte”. Ştiţi cum sunt motanii, mai ales după un post lung…

sursa

Share