home CORUPTIE, POLITICA Absolvenţii Universităţii din Iaşi îi cer lui Tudorel Toader să plece

Absolvenţii Universităţii din Iaşi îi cer lui Tudorel Toader să plece

Share

Un banner pe care au fost scrise aproape toate numele celor peste 1.000 de absolvenţi care au semnat o scrisoare prin care i se cere demisia lui Tudorel Toader a fost afişat în fata Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

De asemenea, la Registratură Universităţii au fost depuse şi peste 30.000 de semnături ale petiţiei prin care lui Tudorel Toader i se cere să nu mai candideze pentru un nou mandat de rector al instituţiei de învăţământ.

„Împreună suntem o voce: studenţi şi absolvenţi UAIC. Demisia, Toader!”, era scris pe un banner de mari dimensiuni afişat în fata Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, de către organizaţia civică Reset.

Pe afişul negru sunt trecute aproximativ toate numele absolvenţilor şi studenţilor care au semnat o scrisoare prin care se cere demisia rectorului Tudorel Toader.

Reprezentanţii organizaţiei Reset au depus la registratură Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” cele 1.300 de semnături ale absolvenţilor şi alte peste 30.000 de semnături ale petiţiei prin care „transmit rectorului aspirant la un nou mandat faptul că nu mai vor încă un mandat de rector pentru Tudorel Toader”.

„Absolvenţi de la Cuza au răspuns campaniei de strângere de semnături, luând atitudine în legătură cu „marile realizări” ale fostului ministru al justiţiei, care nu este cu nimic diferit de rectorul Toader. Activitatea sa cel puţin controversată din timpul mandatului de ministru al Justiţiei a adus grave prejudicii de imagine acestei prestigioase instituţii de învăţământ.

Cât timp va fi rector al acestei instituţii, numele Universităţii va fi asociat cu omul care a făcut jocurile unei coaliţii politice hotărâte să distrugă fundamentele justiţiei româneşti, care a demis în mod discreţionar şi abuziv şefii marilor Parchete, a creat o secţie specială menită să timoreze magistraţii şi, cel mai grav, a fost creatorul moral şi perfid al legii recursului compensatoriu.

Cum toate acestea nu erau de ajuns, acum candidează la poziţia de rector şi doreşte un al doilea mandat”, afirmă reprezentanţii Reset.

Daniela Mitrofan, reprezentant Reset, a declarat că, prin acest demers, vor să atragă atenţia şi profesorilor din Universitate mai ales că Tudorel Toader se pregăteşte să candideze pentru al doilea mandat de rector.

„Din punctul nostru de vedere este o ruşine şi ceea ce-i cerem prin cele două petiţii este să facă un act de demnitate şi de respect faţă de universitate şi să-şi prezinte demisia şi să renunţe la cel de-al doilea mandat”, a spus Daniela Mitrofan.

Citeşte şi
Tudorel Toader, zis Gargamel, rămâne rectorul Universităţii din Iaşi

Fostul ministru al Justiţiei din cea mai neagră perioadă a Epocii Dragnea a fost reales Read more

Silvian Man, student, candidează la funcţia de rector al Universităţii din Iaşi

Silvian-Emanuel Man, student al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, anunță că și-a depus candidatura Read more

Tudorel Toader este la foarte puţini paşi să nu mai fie rector

Tudorel Toader riscă să își piardă mandatul de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Read more

Lui Tudorel Toader Reset Iaşi i-a făcut cerere de procedură disciplinară

Reset Iaşi afirmă că Tudorel Toader ar fi folosit imaginea Universităţii din Iaşi în activitatea Read more

Tudorel Toader decide în continuare ce judecători merită să fie la ÎCCJ

Forumul Judecătorilor l-a descoperit pe inebranlabilul Tudorel Toader într-o comisie care alege magistraţii ce pot Read more

Tudorel Toader scrie Comisiei de la Veneţia că nici gur-a flori nu i-a mirosit

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a transmis o scrisoare deschisă Comisiei de la Veneția, Read more

Raluca Prună: Daţi-l afară pe Tudorel Toader, nu reprezintă România!

Raluca Prună, fost ministru al Justitiei, afirma ca Tudorel Toader trebuie sa fie „retras” din Read more

Tudorel Toader, schimbat de la Comisia de la Veneţia, va cere Guvernul

Guvernul Orban l-ar putea înlocui pe Tudorel Toader din calitatea de reprezentant al României în Read more

Tudorel Toader îl dă în judecată pe Rareş Bogdan

Fostul ministru al Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat ca ii da in judecata pe Rares Read more

Tudorel Toader spune că va dezvălui cabala din jurul aservirii Justiţiei

Fostul ministru al Justitiei, Tudorel Toader, anunta ca pregateste dezvaluiri despre „centrele de reflectie” care Read more

Share