home POLITICA A început restauraţia în Justiţie. Năstase a primit SUP

A început restauraţia în Justiţie. Năstase a primit SUP

Share

Ştirea aceasta:

• Bruxelles-ul a fost deja înştiinţat: pe Adrian Năstase nu îl prinde Crăciunul acasă! (Naţional)

… ca şi aceasta:

• SURSE – Procurorul Ion Sandru de la Parchetul General a inchis dosarul gloantelor lui Nastase. Miza este uriasa pentru fostul premier (Realitatea.net)

sunt, cel puţin aparent, contradictorii. Dacă prima ştire este adevărată, cu sau fără voia sa website-ul Realitatea.net dezinformează, adică sursele celui care au dat ştirea au vrut să intoxice opinia publică.

 

În acest caz, este vorba poate despre dorinţa unora de a descuraja vectorii luptei pentru pentru o justiţie independentă.

Dacă ştirea website-ului postului de televiziune Realitatea TV este adevărată, cu sau fără voia sa ziarul Naţional intoxică opinia publică, adică sursele lui Tache au dorit să intoxice opinia publică prin intermediul acestuia.

În acest caz, este vorba poate despre dorinţa unora de a îi face pe cei ce luptă pentru o justiţie independentă să se relaxeze.

În ambele cazuri, dorinţa de a zăpăci opinia publică şi vectorii justiţiei independente sunt evidente. Până la sfârşitul anului va mai curge multă apă pe Dâmboviţa.

Năstase poate primi SUP pe deţinerea de muniţie şi armament sau nu şi oricum nu avea cum să ajungă la bulău din nou pe această speţă până la finele anului. În al doilea rând un SUP poate fi urmat de RUP, adică de reînceperea urmăririi penale.

Dosarul este încă în faza de urmărire penală. Urmează trei instanţe: tribunal, curte de apel şi ÎCCJ, iar aici sunt două complete, unul de trei şi unul de cinci judecători, aşa cum ştim. Procesul va dura probabil mai mulţi ani.

Năstase poate fi însă condamnat la ÎCCJ, de către completul de cinci judecători, după ce un complet de trei judecători de la ÎCCJ l-a condamnat la trei ani de închisoare pentru un cap de acuzare (şantaj), achitându-l pentru luare de mită, iar Năstase a declarat recurs.

Share