6.937 de refugiaţi vor fi repartizaţi de UE României

Share

Conform unei scheme scurse în presă, România ar trebui să primească 3,75% din refugiaţi, care ar reprezenta aproape 7.000 de indivizi.

Nu se ştie pe ce se bazează aceste calcule, dar reiese, din informaţiile existente, că discuţiile în care s-au stabilit cotele de repartizare pe întreaga UE ar fi avut loc încă din luna mai. Aşadar, dacă 6.937 reprezintă 3,75%, atunci înseamnă că în mai oficialii europeni se aşteptau deja ca spre Europa să vină… 184.987 de refugiaţi.

Dar dacă, în loc de sub 200.000 de refugiaţi în Europa va ajunge un milion, României i se vor repartiza 37.500? Felul samavolnic în care sunt acum trataţi refugiaţii în Ungaria ne îndeamnă să credem că, dacă aceştia vor fi expulzaţi înapoi în Voivodina sârbească, ei ar putea să încerce să intre în Italia şi Austria, traversând Serbia, Croaţia şi Slovenia, ori să se îndrepte, în disperare de cauză, spre România.

• Refugiaţii din Italia, Grecia şi Ungaria vor fi relocaţi pe teritoriul UE. • Planul care s-a scurs în presă arată că Germania va gâzdui 30.000, Franţa 26.000 şi Spania 16.000 de refugiaţi. • Marea Britanie a respins schema de repartizare • Dacă Marea Britanie ar fi fost prezentă în schema de repartizare, se aştepta să preia 17.000 de refugiaţi • Turcia a spus că UE a transformat bazinul mediteranean într-un “cimitir pentru refugiaţi” •

 

Numele jocului este acum “repartizare pan-europeană”

Conform noii scheme, dacă ea se va adeveri, refugiaţii care au ajuns în Italia, Grecia şi Ungaria (ele acordând azil pentru 1,9%, 1,79%, respectiv 11, 84% din totalul refugiaţilor) vor fi transferaţi în alte 22 de state europene, bazat pe populaţia şi bunăstarea economică a fiecăruia.

Germania va asigura azil pentru 35.000 de refugiaţi, Franţa pentru 26.000 şi Spania pentru 16.000. Daily Mail notează că până şi cele mai sărace state UE, Bulgaria şi România, vor trebui să acorde azil la mii de familii.

Concret, România trebuie să primească 3.75% dintre refugiaţi, adică fix 6.937 de indivizi. Marea Britanie, care a refuzat să fie de acord cu schema aceasta de repartizare, atunci când  a fost pusă la punct, în mai, nu va trebui să preia nici un refugiat, în pofida faptului că este una dintre cele mai mari şi prospere ţări din UE.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a admis că a fost o diferenţă de opinii între estul şi vestul UE, în privinţa ideii de a forţa toate statele să accepte să-şi împartă între ele refugiaţi.

Cel mai mare critic al relocării obligatorii de refugiaţi a fost prim-ministrul maghiar Orban Viktor. În timpul unei vizite la Bruxelles de ieri, Orban a afirmat că planul UE merge într-o direcţie greşită.

Orban Viktor: “Fără a asigura controlul strict la frontieră, doar vorbind despre un sistem de repartizare procentuală, este o invitaţie pentru cei ce vor veni să o şi facă. Aceasta este o problemă.’

Erdogan: Mediterana, transformată de UE în cimitir

Liderii europeni au fost acuzați că au transformat Mediterana într-un  “cimitir pentru refugiaţi”, după ce trupurile a doi tineri sirieni au fost găsite pe o plajă turcească.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat că statele UE își împart păcatele făcute pentru fiecare refugiat care își pierde viața încercând să scape în Europa din Orientul Mijlociu.

Share