21.10.2008. Interviu cu Bogdan Baltazar

Share


Interviu cu Bogdan Baltazar, 21 octombrie 2008

Am avut întotdeauna o părere foarte bună despre acest om. Ţin minte că în urmă cu câţiva ani am reuşit să irit vreo trei preşedinţi de bănci străine din România la un eveniment al Asociaţiei Române a Băncilor.

Când le-am spusBogdan Baltazar mi se pare un tip excepţional, care are multe de spus şi ale cărui opinii le respect, chiar dacă nu sunt întotdeauna de acord cu el, am obţinut în jurul meu pufnituri dispreţuitoare printre buze.

Am aflat de ce anume ulterior, analizându-i discursul din alte puncte de vedere. Omul acesta nu avea – cel puţin aşa am receptat eu, nici o apăsare în a spune exact ceea ce gândea. Acum se odihneşte. Ar trebui să fim mult mai atenţi la ideile pe care le-a transmis.

Am embedat în debutul acestei postări un interviu pe care l-am realizat în toamna anului 2008, exact înainte să ajungă primul puseu al actualei crize în România, cu Bogdan Baltazar la el acasă.

Ţin minte perfect câteva detalii. Ne-a primit, pe mine şi pe producătorul Sergiu Mihalcea (căruia îi mulţumesc, e un meseriaş pe care îl respect), într-un mare fel. Ne-a servit cu cafea în livingul de la parter al vilei sale de lângă Şoseaua Pipera-Tunari.

În mare, lucrurile pe care le-a spus atunci se verifică în timp. E bine de ascultat din nou acest interviu pe care l-am realizat pentru Ziare.com. Odihnească-se-n pace.

Share