10 august 2018. Represiunea a avut loc la comanda lui Liviu Dragnea

Share

Măcelul din 10 august 2018 a avut loc la comanda lui Liviu Dragnea, cu complicitatea fostului ministru de Interne, Carmen Dan, și a premierului Viorica Dăncilă.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Viorica Dăncilă s-a speriat, a început să pună întrebări și Liviu Dragnea i-a ordonat să plece în concediu. Însă Dăncilă nu a plecat în străinătate, așa cum a declarat în nenumărate rânduri, ci la o vilă, la Neptun.

Dar aceasta tot complice rămâne pentru că, practic, în toată perioada în care ea a fost în aşa-zisul concediu, șefia Guvernului a fost exercitată în mod abuziv de Liviu Dragnea și de Carmen Dan.

Lucruri uluitoare vor ieși la iveală în perioada următoare. De exemplu, un act grav de intimidare a avut loc Inspecția Judiciară a descins la Parchetul General cu câteva ore înainte de audierea lui Liviu Dragnea și a cerut tot dosarul referitor la violențele din 10 august.

Doi inspectori de la Inspecția Judiciară au descins vineri, 16 septembrie 2018, la Secția Parchetelor Militare din cadrul Pachetului General, solicitând procurorilor tot dosarul penal care vizează violențele comise de jandarmi împotriva manifestanților la mitingul din 10 august.

Verificarea intempestivă a avut loc cu câteva ore înainte de audierea liderului PSD, Liviu Dragnea, în dosarul violențelor din 10 august, în calitate de martor.

”Pretextul a fost să-l audieze pe procurorul Corbu și să ia actele din dosarul violențelor din 10 august făcut de procurorul Bogdan Pârlog ca să-i verifice activitatea, însă inspectorii de la IJ au luat la studiat tot dosarul.

Nu doar că li s-au comunicat actele procurorului Pârlog, dar li s-a predat tot dosarul, să-l vadă câteva ore. Insistau sa li se pună la dispoziție toate documentele, să vadă unde s-a ajuns cu ancheta. Vizita a fost una neanunțată. Așa că au putut să-l liniștească cât de cât pe Dragnea. înainte de audierea lui la Parchet”, declaraseră surse din cadrul Inspecției Judiciare.

Inspecția nu avea nici o competență să verifice o lucrare de urmărire penală în curs. ”Nu au nicio competență. Nu aveau voie să vadă dosarul. Codul de Procedură Penală stabilește clar cine și în ce condiții are acces la lucrările de urmărire penală. Inspecția Judiciară nu are. Au comis infracțiunea prevăzută de art 300 din Codul Penal”, a declarat un expert în drept penal.

Articolul 300 din Codul Penal definește infracțiunea de uzurparea funcției:

”Fapta funcţionarului public care, în timpul serviciului, îndeplineşte un act ce nu intră în atribuţiile sale, dacă prin aceasta s-a produs una dintre urmările prevăzute în art. 297, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.”

Share