home POLITICA Wess Mitchell va fi noul Victoria Nuland pentru Romania

Wess Mitchell va fi noul Victoria Nuland pentru Romania

Share

Wess Mitchell este adeptul ideii că Rusia nu trebuie ăsată să dea următoarea ţeapă Statelor Unite. Cu invazia în Georgia, a ţinut figura. După EuroMaidan, a mers şi cu anearea Crimeii şi Donbass-uui. Ei, acum nu trebuie să mai meargă.

Putin ar putea încerca să atace România sau Estonia

El este cel care o va înlocui pe Victoria Nuland la Departamentul de Stat al SUA. Nuland deţine o funcţie aparent anostă, dar când un emisar al României trece prin Wasghington nu o poate evita.

Cine este noul Victoria Nuland al Americii, Wess Mitchell

Wess Mitchell este şeful singurului ONG american dedicat Europei Centrale şi de Est.

România este un battleground state, iar democraţia va fi testată aici mai dur decât în alte ţări.

, a spus acesta în anul 2014. Aşa cum se observă, într-adevăr democraţia a fost şi este dur testată. Mai dur decât în alte ţări. COntroversatul Donald Trump doreşte să-l numească în locul Victoriei Nuland.

Wess Mitchell e descris de Casa Albă drept un expert în relaţii NATO şi transatlantice. El conduce din anul 2009 think tank-ul Center for European Policy Analysis (CEPA). L-a fondat în anul 2005. În anul 2012, a participat la campania candidatului republican moderat la alegerile prezidenţiale de atunci, Mitt Romney. Acestuia i-a oferit consiliere pe probleme de securitate naţională.

Ce spunea Wess Mitchell în anul 2014: “Un partid acaparează puterea.”

Există o mare posibilitate ca un singur partid să iasă din această campanie cu o putere copleşitoare – Parlament, Preşedintie, Guvern. Şi se va vedea după alegeri ce va face acel partid cu acumularea de putere şi influenţă.

, spunea Wess Mitchell. HotNews a publicat interviul lui Dan Tăpălagă pe 6 noiembrie 2014. Previziune două treimi împlinită. Partidul ultrareacţionar PSD a preluat dou din trei instituţii: Parlamentul şi Guvernul. Excepţia a fost chiar în noiembrie 2014 – alegerea lui Klaus Iohannis.

Trăim într-un cartier dur

Bronul geopolitic are un lider regional – adică un stat care încă se ţine pe picioare, buşit din toate părţile de Mama Rusia. Iată ce spunea despre asta în noiembrie 2014 Wess Mitchell. Totul s-a împlinit:

Cred că România trăieşte într-un cartier dur. Pentru a se dezvolta economic şi politic, sunt necesare câteva condiţii interne şi câteva condiţii externe anume.

Aveţi nevoie ca Marea Neagră să fie un spaţiu economic deschis. (n.n.: Rusia şi Turcia au închis spaţiul economic şi geopolitic Marea Neagră)

Aveti nevoie ca, atât cât se poate, influenţa rusă să nu treacă la vest de Nistru. (n.n.: Rusia stă să sară le vest de Nistru, din Transnistria. Dodon a ajuns preşedinte şi modifică legislaţia electorală ca să ia el, adică Rusia, toată puterea).

Aveţi nevoie de o manifestare puternică a prezenţei occidentale, din perspectiva securităţii. (n.n.: Exact asta se întâmplă. cel puţin din partea SUA)

Aveţi nevoie de îngrădirea iredentismului. (n.n.: iredentismul maghiar este în creştere şi se manifestă tot mai virulent, ca politică de stat a Budapestei, sprijinită de Rusia lui Putin)

Citeşte şi
Deputatul PSD Liviu Pleşoianu sugereaza ca este la fel de consecvent in politica precum Corneliu
Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, a depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea
Presedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, face un anunt razboinic dupa ce sotia sa, Lia Olguta
Bulgaria, prin premierul Boiko Borisov, o susține pe fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru
Codrin Ștefănescu, fostul secretar general al PSD, demis după încarcerarea lui Liviu Dragnea, a avut
Siegfried Mureşan observă că Viorica Dăncilă iar a făcut de râs România, când a dat
Rareş Bogdan susţine că nimeni nu poate sta la Bucureşti în faţa unui candidat comun
În decembrie 1989, Revoluţia a fost deturnată de acoliţii ai căror urmaşi se află şi
Dacian Cioloş a declarat că alianţa USR-PLUS a stabilit ca Dan Barna să fie candidatul
Codrin Ştefănescu a reacţionat la anunţul Administraţiei Prezidenţiale. Fostul secretar general al PSD a afirmat
Share