ŞOCANT Victor Ponta a lăudat măsurile lui Traian Băsescu

ŞOCANT Victor Ponta a lăudat măsurile lui Traian Băsescu

Adrian Bârzoi, pilot de avion de pasageri de cursă lungă, a intrat pe Skype, în direct cu Robert Turcescu, pe Unde.TV, şi i-a spus o poveste incredibilă despre cum gândeşte în realitate Victor Ponta.

Pe vremea când a avut loc discuţia lui Ponta cu pilotul, Băsescu era preşedinte, iar Emil Boc era prim-ministru.

Victor Ponta era într-un avion Tarom care făcea ruta Bucureşti – Bruxelles şi a avut discuţia cu Bârzoi chiar în cabina piloţilor. Discuţia cu pilotul este pe tema – leit motiv, despre care am scris zeci de articole din 2009 încoace: tăierea salariilor bugetarilor şi a pensiilor (cum intenţiona iniţial Cabinetul Emil Boc).

Victor Ponta le-a explicat piloţilor cum stă treaba cu „tăierile”, din punctul său de vedere:

Nu mai sunt bani şi, prin această metodă, Traian Băsescu face foarte bine, spălând de păcate întreaga clasă politică.

Adrian Bârzoi l-a întrebat atunci pe viitorul prim-ministru de ce îl înjură public pe Băsescu, dacă ştie că acesta are dreptate. Răspunsul lui Ponta a fost dramatic şi complet amoral:

Pe mine mă interesează să ajung la putere şi, pe valul de furie generat de aceste tăieri, o să vedeţi cât de uşor am să ajung. Eu sunt în opoziţie, eu trebuie să mă opun, interesul meu e să ajung la putere şi atât. Nu mă interesează interesul naţional.

Am publicat spusele acestui pilot, din emisiunea lui Robert, pentru că ele mi se par extrem de interesante şi relevante, coerente şi acoperite de realitate.

Avem multe surse care afirmă acelaşi lucru: în fostul arc al puterii USL era o opinie generalizată, consacrată, conform căreia Traian Băsescu…

face foarte bine că taie salariile şi pensiile, „pentru că noi în timpul cabinetelor lui Tăriceanu am prăpădit banii ţării pe pomeni electorale ca să fim la putere„;

va pierde foarte mult prin această iniţiativă curajoasă, „pentru că noi vom profita, vom spune peste tot că ţara e în haos, criză, în pragul falimentului şi, afirmând asta, vom ajunge din nou la putere, ca să prăpădim din nou banii adunaţi între timp„.

Atunci când vorbim despre PSD Partida Rusă, trebuie să ţinem cont despre mărturia lui Adrian Bârzoi. Ea descrie foarte bine cât de ticăloşi sunt aceşti oameni şi ar putea să facă parte dintr-un dosar penal de subminare economică. Cel puţin.

Iată ce stipulează noul Cod Penal:

TITLUL X
INFRACŢIUNI CONTRA SECURITĂŢII NAŢIONALE
art. 394: Trădarea
Fapta cetăţeanului român de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizaţie străină ori cu agenţi ai acestora, în scopul de a suprima sau şţirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa statului, prin:
a) provocare de război contra ţării sau de înlesnire a ocupaţiei militare străine;
b) subminare economică, politică sau a capacităţii de apărare a ţării;
c) aservire faţă de o putere sau organizaţie străină;
d) ajutarea unei puteri sau organizaţii străine pentru desfăşurarea unei activităţi ostile împotriva securităţii naţionale.

Despre aceste infracţiuni (am convingerea că) vom mai vorbi.

8 comments

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu este publicata. Campurile necesare sunt marcate cu *

Anuleaza

8 Comments

 • Mircea
  4 decembrie 2015, 01:09

  Din păcate, pe Emil Boc l-au părăsit toți, inclusiv membrii propriului lui partid, pe care a trebuit să-i țină în bănci la cele 12 asumări de răspundere, asumări pe pachete de legi de modernizare a țării. Mai mult, au acceptat propaganda mincinoasă a PSD, care a răsturnat corupția pe PDL, în loc să explice că măsurile luate vin tocmai în a bloca furtul (efectele se văd acum, prin coada la mititica). Oameni grei au trădat partidul și au emigrat. Ce să mai spun despre trădările care au urmat? E. Udrea a rupt partidul și Blaga l-a vândut. Pe Blaga cel mai tare l-a deranjat cerința firului ierbii, de a vota toți membrii partidului, în locul găștilor de baroni…

  REPLY
 • maria
  4 decembrie 2015, 10:00

  Mircea, sunt intrutotul deacord cu dumneata, felicitari. O ZI BUNA.

  REPLY
 • Adrian Bărzoi
  5 decembrie 2015, 02:16

  Oops, s-au deschis urechile…
  Deşi am mai scris şi povestit această întâmplare despre domnul Ponta, văd că abia acum s-a sesizat cineva.
  Cam târziu! Şi asta la încercarea mea de a pune o singură întrebare noului Prim ministru, domnul Ciolos, pentru emisiunea domnului Turcescu: Să explice şi să demonstreze matematic dacă există bani în buget şi dacă se pot aplica măsurile de creștere salarii şi pensii, fără a se ajunge la situația din trecut…
  Formularea întrebării a făcut apel la situația din trecut, când s-au mărit pensii şi salarii, iar apoi acestea au trebuit să fie tăiate!!!
  Eu, spre norocul meu, am aflat adevărul în aceea discuție cu domnul Ponta (nu ne cunoaştem şi nu îl acuz de nimic, eu relatez doar o discuție).
  Încercam să aflu ce alternativă ne pregătea "opoziția" la situația creată de programul cabinetului Boc. Speram într-un pachet de măsuri şi soluții care să evite tăierea salariilor.
  Recunosc că la acel moment îmi cam pierdusem încrederea în capacitatea celor care ne conduceau. Nu aveam date despre economie şi nu cred nici acum în viabilitatea modului în care se gestionează economia globală, pe principiul (exagerez puțin aici): "proştii cei mulți (şi corecți) muncesc pentru puținii deştepți (şi hoți").
  În aceea cursă Bucureşti-Bruxelles despre care am amintit, am avut oportunitatea de a afla de la domnul Ponta (ca pasager), realitatea şi starea economică a țării, chiar "din gura unui parlamentar" (om bine informat!!!). Încerc să redau cât mai exact (au trecut totuși 6 ani): domnul Ponta: "Situația stă cam aşa: este bine că se taie salariile, nu mai sunt bani la buget şi s-a ajuns la fundul sacului. Nu există alte soluții!"… Stupefiat la auzul acestor vorbe, l-am întrebat: "Dar de ce în parlament strigați şi sunteți vehement la adresa lor (Boc şi Băsescu) dacă totuşi Ei fac bine ceea ce fac?!"… El: "Pentru că Eu sunt în opoziție şi trebuie să mă opun!"… Am continuat eu: "chiar dacă este vorba de situația economică a României, este în interesul țării?!"… El mi-a răspuns: "Ştii cum este cu interesul… ca şi cu Dumnezeu şi sfinții…până la El te mănâncă sfinții. Pe mine mă interesează să ajung eu la putere şi atât. Şi ai să vezi cât de ușor o să ajung pe nemulțumirea populară!"…
  La auzul acestor vorbe am amuțit. Nu ştiam ce să mai spun! M-am oprit din discuție! Eu aşteptam să aud despre un plan de salvare a țării, despre o soluție extraordinară, miraculoasă, venită din partea "opoziției" şi când colo… aflasem "Adevărul"!!! Tristul adevăr!… Cu mare tristețe şi deznădăjduiți de mărturisirile domnului Ponta, am reușit şi am întors în siguranță cursa de retur către Bucureşti…
  Eram uluit şi eu şi Comandantul. Nu ne venea să credem ce auzisem şi mai ales modul "relaxat şi prietenos" (cinic, aş spune) în care ni s-a relatat adevărul!
  Pentru mine, această întâmplare, a însemnat elanul de care mai aveam nevoie pentru a pleca din țară… Le-am povestit părinților şi mi-am căutat plecarea… Ştiam ce va urma şi pe mâna cui va intra țara. Timpul mi-a demonstrat că atunci domnul Ponta nu a mințit. Îi mulțumesc că "m-a informat" de "binele" ce a urmat! Dar are pe conștiință răul voluntar (sau poate involuntar, era prea tânăr şi neliniştit) produs acestei țări şi poporului său. Aceasta este "marea" dezvăluire de care se face vorbire în articolul de mai sus.
  Cât despre hoții şi hoțiile lor, oricare ar fi aceia, de la Președinte, Prim-ministru, miniștrii, secretari de stat, polițiști, procurori, judecători, avocați, doctori, profesori, popi şi mai ştiu eu ce fețe sus-puse sau nu, dacă au furat să meargă la pușcării, iar averile să le fie confiscate… Banii să se întoarcă la popor şi în interesul poporului!
  Doamne ajută!
  De sus, de lângă Dumnezeu!
  Adrian Bărzoi

  REPLY
 • Florin Budescu@Adrian Bărzoi
  5 decembrie 2015, 16:32

  Stimate dle. Bârzoi, vă mulţumes pentru comentariu, el este lămuritor. După cum vedeţi mai sus, în comentariile de pe Facebook, există cititori care pun la îndoială faptul că dv. aţi avut într-adevăr această discuţie cu Victor Ponta şi trimit povestea dv. în derizoriu. Eu am o singură întrebare: cum a ajuns Ponta în cockpitul avionului în timpul zborului, pentru că, după câte ştiu, nu este permis.

  REPLY
 • Adrian Bărzoi@Florin Budescu
  6 decembrie 2015, 18:38

  @ Florin Budescu
  Lăsați-ii să creadă ceea ce vor… Eu am relatat doar adevărul! Vor să creadă bine, nu vor, iar bine!
  Eu nu am să uit acele vorbe și nici încredere nu am să-i mai acord domnului Ponta vreodată…
  Ultimii ani au dovedit cine, cum și în ce fel gândește! Națiunea română are nevoie de Adevăr, iar dacă ne tot învârtim în jurul cozii, nu o să fim niciodată o societate prosperă și nici un popor care să merite să fie respectat!
  Prea ne dăm cu stângul în dreptul, prea ne ferim să spunem adevărul, dar ne plângem pe la colțuri, doar, doar cineva va rezolva problemele în locul nostru. Majoritatea a ajuns să aplice principiul mutului codit(!!!): "capul plecat, sabia nu-l taie"… Toți vor o viață mai bună și prosperă, dar nu vor să-și asume responsabilitatea și o munca bine făcută. Întreaga societate este subjugată incompetenței, imposturii, nepotismului, ipocriziei, minciunii, etc., iar când se spun lucrurilor pe nume, se găsesc propagandiștii – produși (probabili) ai "calităților" amintite mai sus! Dumnezeu să-i ierte!
  Despre accesul în cabină… să spunem că ne-am asumat calitatea de gazde și i-am acordat domnului Ponta un "wild-card". Pentru mine, subiectul domnului Ponta este de acum închis!
  Să sperăm că Noua Schimbare operată în România, va fi una care să îndrepte cu adevărat țara în direcția bună, în interesul țării și al poporului său!
  Vă doresc tuturor "Sănătate și Sărbători fericite!"

  REPLY

Economie

Politică

Puciștii

PSD, Partida Rusă

Regele Mihai