ŞOCANT Victor Ponta a lăudat măsurile lui Traian Băsescu

Share

Adrian Bârzoi, pilot de avion de pasageri de cursă lungă, a intrat pe Skype, în direct cu Robert Turcescu, pe Unde.TV, şi i-a spus o poveste incredibilă despre cum gândeşte în realitate Victor Ponta.

Pe vremea când a avut loc discuţia lui Ponta cu pilotul, Băsescu era preşedinte, iar Emil Boc era prim-ministru.

Victor Ponta era într-un avion Tarom care făcea ruta Bucureşti – Bruxelles şi a avut discuţia cu Bârzoi chiar în cabina piloţilor. Discuţia cu pilotul este pe tema – leit motiv, despre care am scris zeci de articole din 2009 încoace: tăierea salariilor bugetarilor şi a pensiilor (cum intenţiona iniţial Cabinetul Emil Boc).

Victor Ponta le-a explicat piloţilor cum stă treaba cu “tăierile”, din punctul său de vedere:

Nu mai sunt bani şi, prin această metodă, Traian Băsescu face foarte bine, spălând de păcate întreaga clasă politică.

Adrian Bârzoi l-a întrebat atunci pe viitorul prim-ministru de ce îl înjură public pe Băsescu, dacă ştie că acesta are dreptate. Răspunsul lui Ponta a fost dramatic şi complet amoral:

Pe mine mă interesează să ajung la putere şi, pe valul de furie generat de aceste tăieri, o să vedeţi cât de uşor am să ajung. Eu sunt în opoziţie, eu trebuie să mă opun, interesul meu e să ajung la putere şi atât. Nu mă interesează interesul naţional.

Am publicat spusele acestui pilot, din emisiunea lui Robert, pentru că ele mi se par extrem de interesante şi relevante, coerente şi acoperite de realitate.

Avem multe surse care afirmă acelaşi lucru: în fostul arc al puterii USL era o opinie generalizată, consacrată, conform căreia Traian Băsescu…

face foarte bine că taie salariile şi pensiile, “pentru că noi în timpul cabinetelor lui Tăriceanu am prăpădit banii ţării pe pomeni electorale ca să fim la putere“;

va pierde foarte mult prin această iniţiativă curajoasă, “pentru că noi vom profita, vom spune peste tot că ţara e în haos, criză, în pragul falimentului şi, afirmând asta, vom ajunge din nou la putere, ca să prăpădim din nou banii adunaţi între timp“.

Atunci când vorbim despre PSD Partida Rusă, trebuie să ţinem cont despre mărturia lui Adrian Bârzoi. Ea descrie foarte bine cât de ticăloşi sunt aceşti oameni şi ar putea să facă parte dintr-un dosar penal de subminare economică. Cel puţin.

Iată ce stipulează noul Cod Penal:

TITLUL X
INFRACŢIUNI CONTRA SECURITĂŢII NAŢIONALE
art. 394: Trădarea
Fapta cetăţeanului român de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizaţie străină ori cu agenţi ai acestora, în scopul de a suprima sau şţirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa statului, prin:
a) provocare de război contra ţării sau de înlesnire a ocupaţiei militare străine;
b) subminare economică, politică sau a capacităţii de apărare a ţării;
c) aservire faţă de o putere sau organizaţie străină;
d) ajutarea unei puteri sau organizaţii străine pentru desfăşurarea unei activităţi ostile împotriva securităţii naţionale.

Despre aceste infracţiuni (am convingerea că) vom mai vorbi.

Share