home POLITICA PSDragnea ar intenţiona ca azi să-şi sechestreze aleşii până la vot

PSDragnea ar intenţiona ca azi să-şi sechestreze aleşii până la vot

Share

PSDragnea ar intenţiona ca astăzi, la citirea moţiunii de cenzură, să facă un gest fără precedent. Clanul Sudiştilor e atât de disperat, încât ar dori să-i sechestreze pe cei peste 300 de parlamentari.

Moţiunea de cenzură PSDragnea se tranşează în familie

Senatorii şi deputaţii PSD ar urma să fie luaţi, după citirea moţiunii de cenzură. Ei vor fi duşi şi închişi în două hoteluri din Bucureşti, până la votul pe moţiunea de cenzură.

PSDragnea scapă tot mai mult hăţurile PSD

Motivul acestei încercări disperate este că Clanul Sudiştilor este conştient că hemoragia celor ce părăsesc corabia e în curs. Lavinia Şandru a explicat acum puţin timp la emisiunea “Jocuri de putere”, a lui Rareş Bogdan, că eistă precedent.

La unele voturi importante, PSD îşi sechestra în tabere, campusuri consilierii locali şi îi ţinea acolo. Aleşilor li se iau telfoanele mobile şi celelalte mijloace de comunicare. Apoi, ei sunt duşi cu maşinile la vot, deversaţi în sala de consiliu şi puşi să voteze.

Precedentul există

Modalitatea aceasta samavolnică de sechestrare de persoane are precedente. În 1992, reprezentantul PNŢCD în BEC ne-a spus o poveste aparent incredibilă. Am scris un articol, după alegerile legislative şi prezidenţiale din 1992, pe acest subiect, în EvZ.

Este vorba despre cazul fraudării alegerilor în judeţul Dolj. Grupuri de cetăţeni cutreierau cu autobuzele judeţul. Buletinele de identitate erau la conducătorul grupului, om de partid, ce stătea în dreapta şoferului.

La secţia de votare, inşii coborau din autobuz, se încolonau în faţa secţiei şi li se distribuiau actele de identitate. Votau, apoi le dădeau înapoi şi se urcau în vehicul. Apoi se mergea la următoarea secţie.

PSDragnea se situează în afara Constituţiei

Prin această acţiune incredibilă, samavolnic, de comuna primitivă, PSDragnea se plasează în afara Constituţiei.

Lipsirea de libertate, Codul Penal:
Art. 205
Lipsirea de libertate în mod ilegal
(1) Lipsirea de libertate a unei persoane în mod ilegal se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 7 ani.
(2) Se consideră lipsire de libertate şi răpirea unei persoane aflate în imposibilitatea de a-şi exprima voinţa ori de a se apăra.

(5) Tentativa la infracţiunile prevăzute în alin. (1)-(3) se pedepseşte.

Votul imperativ, Constituţia României:
ART. 69
Mandatul reprezentativ
(1) In exercitarea mandatului, deputatii si senatorii sunt in serviciul poporului.
(2) Orice mandat imperativ este nul.

Share