home ECONOMIE, POLITICA Pomeni electorale. La orizont este un nou an 2009

Pomeni electorale. La orizont este un nou an 2009

Share

Ultimele pomeni electorale vin dinspre Camera Deputaţilor. Ele s-ar putea să nu ajungă literă de lege, pentru că mai este şi Senatul în cale, apoi mai sunt şi alte vămi. Am scris în România liberă despre toate aceste lucruri, ca şi despre efectele eventuale ale acestor pomeni electorale anul viitor.

Cert e că economia este supraîncălzită (aşa cum era şi în 2008). Iniţiatorii sunt aceiaşi ca în 2008, chiar dacă ei acum nu se mai află la guvernare.

Anvelopa bugetară e extrem de limitată, iar posibilităţile de acomodare şi ajustare a măsurilor în buget ca şi inexistente.

Ţara pare a se afla în detentă economică, în timp ce mapamondul trăieşte într-un soi de stagnare economică globală. Aceasta e mascată în tot felul de creşteri şi scăderi economice localizate.

Ar putea chiar să se spună că e mai bine decât în 2008. Atunci, tot mapamondul era scuturat sau aştepta să fie scuturat de criza subprimelor. Doar noi, în România, exultam, iar economia duduia (în mintea domnului Tăriceanu), cum duduie şi azi.

Metadiscurs cu pomeni electorale

Aşadar, ce vor să transmită acum şi ce vor transmite mâine cei ce încearcă să dea acum pomeni electorale? În primul rând, trebuie să înţelegem că metadiscursul asociat se adresează oamenilor inculţi economic, ca şi pomenile. Tot ceea ce veţi citi mai jos va fi împachetat media în diferite maniere şi livrat pe canalele media cunoscute: Antena 3, RTV, B1 TV şi website-urile captive.

1. Dacă aceste pomeni electorale nu vor deveni literă de lege…

Uite, noi am vrut să vă mărim salariile. O duceţi bine datorită nouă, care am guvernat până anul trecut. Ăştia însă nu vor, ca să ţină pentru ei banii, să-i fure. Votaţi-ne!

2. Dacă pomenile vor deveni faptă…

A fost încă o victorie a poporului contra cleptocraţilor. Aşa va fi cu noi, o veţi duce bine. Votaţi-ne!

3. Dacă pomenile nu vor fi legalizate şi anul viitor va fi o guvernare de centru-dreapta, fără iniţiatori…

Ţara este în dezastru! Ne îndreptăm iar spre faliment, ca şi în 2012, când noroc că am venit noi la putere! Ei fură iar cât pot!

4. Dacă pomenile vor fi legalizate şi anul viitor va fi o guvernare de centru-dreapta, fără iniţiatori…

Aceşti incompetenţi care guvernează. Nu sunt capabili să facă un program de dezvoltare, bazat pe investiţii şi pe absorbţia fondurilor europene.

sau…

Ei vă taie iar salariile, exact ca în 2009! Sunt aceiaşi! Vă iau pâinea de la gură! Vă bagă mâna în buzunar!

… şi aşa mai departe. Ideea lor este să impună în minţile electoratului captiv, prin propagandă, o realitate virtuală falsificată.

Să fie subminare naţională, cu ştiinţa unei puteri străine?

În “Cronica de familie”, Petru Dumitriu descrie perioada de trecere de la capitalism la comunism, anii 40. Scriitorul povesteşte că în ministere şi Consiliul de Miniştri, se regăseau, aparent lucrând împreună, kominternişti şi funcţionari de bună-credinţă.

Erau kominternişti pe faţă şi nerevelaţi, aşijderea şi funcţionarii de bună-credinţă. Unei părţi dintre ei Kominternul le-a insuflat o strategie toxică.

Să subminăm economia naţională, pentru ca apoi, când vor veni “ai noştri, americanii”, să-i acuzăm pe comunişti că au subminat economia naţională.

După preluarea completă a puterii de către comunişti, “capitaliştiilor” li s-au înscenat procese de subminare a economiei naţionale. La procese, depuneau mărturii unii dintre kominterniştii pe deplin consemnaţi, care făceau declaraţii menite să-i înfunde pe funcţionarii integri.

Totul fusese o operaţiune sub acoperire a Kominternului. Personajul pivotant din centrul acestei intrigi este Dimitrie Cozianu.

Revenind în zilele noastre…

Facem greşeala să-i scuzăm cumva pe iniţiatorii acestor pomeni electorale, afirmând că sunt incompetenţi. Există însă ceva ce nu se leagă.

Nimeni nu poate explica felul cum, atunci când este vorba despre interesul naţional, aceşti oameni, vremelnic demnitari sau înalţi funcţionari, sunt dramatic de incompetenţi.

Aceasta în timp ce, întru chivernisirea propriilor buzunare, sunt extraordinar de competenţi li eficienţi, devalizând ţara.

Aşadar, problema ce se pune este:

Există un plan de transnistrizare a României, astfel ca ea să fie cât mai săracă, instabilă şi impotentă economic, politic şi cultural?

Punem această problemă pentru că scopul strategic al războiului asimetric pe care Putin şi clica lui îl duce contra lumii occidentale este subminarea ei.

Această subminare se face prin metode dintre cele mai felurite. De la aruncarea pilonilor forte ai lumii occidentale, ca SUA sau Marea Britanie, într-o profundă criză, până la tâmpirea românilor cu pomeni electorale.

De ce? Ca să fie aleşi ai noştri. De ce să fie aleşi ai noştri? Ca să putem continua transnistrizarea României.

Citeşte şi
PSD, prin Daniel Florea, dă pachete cu pomeni în Sectorul 5 VIDEO

Primarul PSD al Sectorului 5, Daniel Florea, anunţă că începe să distribuie locuitorilor sectorului 120.000 Read more

Tăriceanu? Credem că este de rea credinţă. Atât, nimic altceva

Scrisesem anterior despre pomenile electorale care ne fac rău. Călin Popescu Tăriceanu are un rol Read more

Revista presei. Dosarul ICA, amânat pe minciuna unui judecător

Dosarul lui Dan Voiculescu, amânat pe baza unei minciuni a unui judecător al Curții de Read more

Revista presei. Cuţite ascuţite pe masă la PSD

Se ascut cuţitele în PSD. Ponta îi vrea capul lui Dragnea "În PSD se pregătește Read more

Greşelile ARD 3. Eşichierul independent alternativ de presă

Presa tv a fost pro-USL sau ipocrit-echidistantă cu un scor de cinci la unu. ARD/PDL Read more

Implicaţiile dramatice ale votului din 9 decembrie

Se vehiculează deja varianta dizolvării actualului Parlament monstruos. Evident, redistribuita Elena Udrea imediat se trezeşte Read more

Robert Negoiţă începe pomenile electorale în Sectorul 3

Sub titulatura "Săptămâna Bunicilor", Robert Negoiţă deschide stagiunea de toamnă de pomeni electorale publice USL-iste Read more

Tariceanu, Vosganian si pomenile electorale

Seamana putin cu "Profetul, aurul si ardelenii", dar n-am ce face: exista apropieri si diferente. Read more

Mincinoşii

Se apropie ziua în care cei ce au votat azi cu USL îşi vor muşca Read more

Băsescu: Mărirea TVA, o mare eroare politică

Preşedintele Traian Băsescu ar fi tăiat pensiile cu 10 procente, în loc să mărească TVA Read more

Share