home EVENIMENT, POLITICA Klaus Iohannis, preşedintele României: Cine a plagiat pleacă

Klaus Iohannis, preşedintele României: Cine a plagiat pleacă

Share

S-a lovit la degeţel Klaus Iohannis cu ciocănelul anticorupţie. Brusc, a devenit foarte vorbăreţ şi le zice bine. Parcă e Băsescu din vremurile sale bune. Să-l credem? Cât timp slujeşte bine naţiunea suntem lângă el.

Culmea este că această schimbare de atitudine completă a început o dată cu venirea la Cotroceni e Mădălinei Puşcalău. Mai deunăzi, a fost surprins la o peniune din Retezat, în trenind, vesel nevoie-mare, pozându-se cu localnicii, popular, fără soţie lângă el.

Extraordinar de percutante sunt însă declaraţiile sale de acum câteva ore, de la Universitatea de Vest din Timişoara.

Klaus Iohannis: în 2016 – 2020 ar trebui să avem un guvern politic

Eu pot să vă spun părerea mea foarte simplu şi foarte clar: o ţara trebuie să aibă un guvern politic. E simplu de tot.

Faptul că în această perioadă de criză am propus o persoană neafiliată politic şi vă amintiţi că l-am rugat la vremea respectivă pe Ciolos să propună un Guvern independent de politic, adică un guvern tehnocrat, a fost o soluţie pentru o perioadă limitată.

Eu cred că după alegeri nu putem să discutăm de altceva decât de un Guvern politic.

Klaus Iohannis: Cine a plagiat, să plece, cine nu, să fie reabilitat

Această chestiune (a plagiatului, n.r.) trebuie lămurită de specialiști atunci când există o solicitare în acest sens. Pentru ceea ce se va întâmpla, este simplu, am spus acest lucru și azi în alocuțiunea mea (de la Universitatea de Vest Timișoara n.red.).

Dacă o persoană publică a plagiat, trebuie să depășim situația și persoana respectivă trebuie să plece din funcția publică, ca și un profesor universitar, dacă se găsește că a plagiat, trebuie să plece de acolo.

(…) Cine a plagiat, pleacă. Am discutat cu studenții și mi-au spus că plagiatul nu este problema cea mai mare a sistemului universitar.

Plagiatul este o problemă mare a societății pentru că este o formă de hoție și dacă vrem să construim o societate mai bună cu o politică mai curată, mai transparentă, atunci trebuie să fim foarte intransigenți. Cine a plagiat, pleacă.

(…) Așa cum într-o situație de plagiat trebuie să se termine cu eliminarea persoanei respective din rândul persoanelor respectabile, tot așa persoana care a fost acuzată pe nedrept (trebuie n.red.) să beneficieze de refacerea bunului renume în cel mai scurt timp.

Share