home EVENIMENT, POLITICA Iohannis a discutat cu Kovesi despre posibilul plagiat

Iohannis a discutat cu Kovesi despre posibilul plagiat

Share

Președintele Klaus Iohannis a declarat că a stat de vorbă cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, despre posibilul plagiat în lucrarea sa de doctorat. El a arătat că nu are motive de îngrijorare și Parchetul General trebuie să rezolve foarte repede speța.

Iohannis a spus:

Am vorbit scurt cu doamna Kovesi, însă nu cred că este ceva special de comunicat aici. Am întrebat-o cum vede acele acuzații. Mi-a reiterat că domnia-sa nu se simte vinovată cu nimic și atunci am plecat destul de lămurit din discuție.

Klaus Iohannis a precizat că Parchetul General trebuie să rezolve foarte repede această speță:

În această chestiune, am avut o discuție cu procurorul general. L-am rugat ca, în virtutea atribuțiilor domniei-sale, să se ocupe ca această cercetare să se facă cu celeritate.

Șeful statului a susținut că nu a discutat despre raportul în cazul lucrării de doctorat a procurorului șef al DNA:

Nu am stat să discutăm astfel de detalii. Asta este treaba altora să lămurească această chestiune.

Fantezii electorale marca Traian Băsescu

Întrebat dacă se impune o demisie a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA, Iohannis a răspuns:

Nu cred că trebuie să vorbim despre o demisie atâta timp cât deocamdată, cel puțin, nu există nici un indiciu că ar fi un plagiat acolo. Sigur, în măsura în care lucrurile iau altă turnură, se poate relua discuția, dar deocamdată nu am motive de îngrijorare.

Întrebat despre afirmațiile lui Traian Băsescu, potrivit cărora Laura Codruța Kovesi i-ar fi amenințat cu arestări pe membri ai Guvernului, dacă se reia cercetarea pe lucrarea sa de doctorat, Iohannis a spus:

Vreți să reiau expunerea cu fanteziile electorale (ale lui Traian Băsescu — n.r.). Nu am auzit niciodată ceva în acest sens și mi se pare total neverosimil.

Share