home EUROVISION, EVENIMENT EBU: raspuns in doi peri. Demersul continua

EBU: raspuns in doi peri. Demersul continua

Share

“Petitia semnata de cei 10.300 de telespectatori a ajuns la EBU si a primit si un raspuns. Din pacate pentru cei care s-au angajat in aceasta initiativa, raspunsul este, pe de o parte, fara continut, iar pe de alta parte exprimat intr-o engleza asemanatoare cu cea vorbita de Nico la Atena”, anunta Jurnalul National, in editia de astazi.

Acum, sa va explic cum stiu ca s-au petrecut lucrurile de la Chiril Badica, initiatorul petitiei, adica de la omul care a initiat si sustinut demersul online, cu care am inceput sa discut intai pe e-mail si ulterior telefonic.

Dl. Badica, un tanar de 24 de ani de o maturitate mult peste varsta domniei-sale, a trimis la EBU, dlui Svante Stockselius (foto), Eurovision Song Contest Supervisor, petitia si nu numai atat. Pe langa textul petitiei, dl. Badica a trimis pe e-mail un documentar sintetic al tuturor neregulilor constatate.

Acesta a fost realizat in felul urmator: doua persoane care nu se cunosc intre ele si pe care dl. Badica nu le cunoaste pe numele lor reale, dintre care despre una stie ca este profesoara de engleza, au realizat in paralel traducerea acestei addenda.

Cam aceasta a fost “conspiratia” pe care o visau Andrei Tudor si cei din jurul sau: un tanar de 24 de ani, o profesoara de engleza si inca o persoana necunoscuta, stiuta doar sub nickul “Cailin Rainbow”. Cei trei nu s-au vazut la fata in viata lor. Ca si ceilalti 10.301.

Dl. Badica a primit cele doua traduceri si din ele a facut una singura, cat mai aproape de perfectiunea englezei literare, pentru ca domnul Stockselius sa nu trebuiasca sa faca decat un singur lucru: sa citeasca. N-a facut-o. Probabil ca a lecturat in graba primele trei randuri, a luat scrisoarea, si-a facut-o coif si i-a dictat secretarei un raspuns superficial. Apoi a aruncat coiful la cos si s-a ocupat de treburi mai importante.

Cam asta este seriozitatea European Broadcasting Union, la fel de mare ca a unui concurs, unde acum cativa ani a iesit pe primul loc o manea turceasca, iar acum doi ani niste ciudati costumati in crocodili care probabil ca nici nu au caderea sa-i frece cizmele lui Ozzy Osborne.

Nicio problema, demersul continua. Iata ce mai scrie Jurnalul National: “Chiril Badica, initiatorul petitiei, ne-a declarat ca nu va lasa lucrurile asa, pentru ca e convins ca o autoritate de la EBU nu poate da un raspuns atat de neglijent ca exprimare. De altfel, el a si luat legatura telefonic, in cursul zilei de ieri (n.n. – joi), cu staff-ul central al Festivalului. Discutiile nu s-au finalizat”.

Si la cat il stim de serios si perseverent pe dl. Chiril Badica, suntem convinsi ca se va tine de cuvant.

P(erseverus).S(imptomaticus).: Conform regulilor presei online, poza unei fiinte insufletite trebuie sa fie intoarsa cu fata la text. Vreau sa vad daca pana la urma dl. Svante Stockselius demonstreaza ca este o fiinta insufletita si va citi addenda la Petitia celor 10.301.

Citeşte şi
Ministrul Justiţiei Florin Iordache ar fi plagiat în teza sa de doctorat. Pesedistul ar fi
Procurorul-șef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu a plagiat în lucrarea sa de doctorat. Este
Robert Negoiţă a fost pus sub urmărire penală de procurorii Parchetului General în dosarul de
Președintele Klaus Iohannis a declarat că a stat de vorbă cu șefa DNA, Laura Codruța
Oricâte circumstanțe atenuante, perfect corecte din punct de vedere politic, s-ar invoca, un plagiatu tot
George Copos a fost pus sub urmărire penală de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria
Ministrul de Interne Petre Tobă a plagiat în teza de doctorat, ca şi predecesorul său.
Schimbarea guvernului duce la evoluţii interesante: dosarul plagiatului lui Ponta poate fi redeschis. Mai trebuie
Prim-adjunctul procurorului general al României, Bogdan Licu, şi-a făcut teza de doctorat cu Găbiţă Anticorupţie
Victor Ponta şi-a dat o ordonanţă de urgenţă despre sine însuşi, prin care a stabilit
Share