Carmen Dan şi şefii Jandarmeriei, la rând la audieri la Parchetul Militar

Share

Șefii de la Jandarmeria Română şi Carmen Dan ar putea fi audiați miercuri ca suspecți în dosarul protestului din 10 august!.  Surse din instituţie spun că azi sunt citați la Parchetul General șefii instituției, în calitate de suspecți și că doi dintre ei vor fi puși sub acuzare.

UPDATE 13.10: Şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române, Cătălin Paraschiv, s-a prezentat, joi dimineaţă, în faţa procurorilor de la Parchetul Militar pentru audieri în dosarul mitingului din 10 august.

Liviu Dragnea ar fi fost audiat la Parchet despre aducerea ultraşilor

Şefii Jandarmeriei Române, dar şi Carmen Dan va fi chemată azi

Aceleași surse mai vorbesc și despre Carmen Dan care va fi chemată de asemenea azii la audieri.

Informația bombă a fost confirmată de Claudiu Manda, preşedintele Comisiei de control al SRI, care a declarat, marţi seara la un post TV, că surse i-au transmis că miercuri cei din conducerea Jandarmeriei vor fi puşi sub acuzare sau vor fi făcuţi suspecţi în legătură cu evenimentele din 10 august, din Piaţa Victoriei.

„Am primit acum un mesaj, pe surse, care spune că, mâine (n.r. – miercuri), cei din conducerea Jandarmeriei vor fi puşi sub acuzare sau vor fi făcuţi suspecţi. Înţeleg că Lazăr ar fi ţipat la cei de la secţia Parchetelor militare ca mâine să se producă chestiunea asta”, a spus Claudiu Manda.

Jandarmeria Română stă pe interimate precare

Interimatul lui Sebastian Cucoş la conducerea Jandarmeriei Române a expirat la data de 15 august şi cum nu avea încă aviz CSAT pentru numirea lui la conducerea Jandarmeriei, ministrul de Interne a decis împuternicirea în funcția de Inspector General al Jandarmeriei Române a colonelului Ionuț Cătălin Sindile.

După câteva zile, fostul şef al Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoş, a fost împuternicit în funcţia de prim adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române. Practic, s-a produs o rocadă la vârful Jandarmeriei, iar nimeni nu a fost găsit vinovat pentru represiunea în forță a protestului din 10 august.

Carmen Dan s-a obişnuit, deja a fost audiată la Parlament. Unde a demonstrat tupeu

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a spus, la audierea din Comisia pentru drepturile omului din Parlament, că ancheta internă declanşată la nivelul Jandarmeriei după protestul din 10 august din Piaţa Victoriei a fost suspendată imediat după declanşarea cercetărilor de către Parchetul General. Întrebată în ce măsură consideră că intervenţia jandarmilor a respectat drepturile omului, ministrul de Interne a spus că nu se poate pronunţa atât timp cât la Parchet există un dosar în acest caz.

Share