home POLITICA Elena Udrea: Wikileaks – Cine vrea sa duca Romania spre Vest, cine spre Moscova

Elena Udrea: Wikileaks – Cine vrea sa duca Romania spre Vest, cine spre Moscova

Share

asculta si A la Carte, Doctor Doctor

Cablogramele apărute ieri aruncă lumină asupra unora dintre temele lăsate în coadă de peşte în ultimii ani. Cu ocazia aceasta, putem vedea clar cine cum vrea să orienteze România, cine cum vrea să sacrifice interesele românilor pentru a avantaja pe unul sau altul dintre prea mulţii moguli de la noi.

foto: Blogul Elenei Udrea

Avem confirmarea strategiei opoziţiei de acum referitoare la suspendarea din 2007 a Preşedintelui, dar şi implicarea lui Sorin Ovidiu Vântu şi a lui Dan Voiculescu.

Avem confirmarea apropierii acestora de cercul de interese economice ruseşti. La fel cum avem confirmată orientarea pro-occidentală, pro-americană, a Preşedintelui şi a PDL. Românii pot să vadă foarte clar cine vrea să îndrepte ţara către Vest şi cine către Moscova. Şi pot să aleagă în consecinţă.

PDL şi Traian Băsescu au spus mereu că România nu trebuie să încapă pe mâna mogulilor. Asta înseamnă ca PSD şi PNL să nu ajungă la putere, pentru că ei vor ceda tot după o negociere scurtă şi cuprinzătoare.

Cablogramele arată slăbiciunea liderilor politici ai opoziţiei. Aceştia sunt dornici să negocieze orice oricând, doar, doar se plasează într-o poziţie de putere superioară.

Observăm foarte clar cât de aproape a trecut România de dezastru politic, de aservirea cvasitotală în faţa unor grupări economice mafiote în 2007, la referendum, şi în 2009, la prezidenţiale.

Iată de ce eu nu pot să percep liderii opoziţiei, dincolo de lipsa soluţiilor cu care ar trebui să vină, ca pe o alternativă. Pentru că toţi sunt la fel: negociatori, iar nu oameni de stat, care să aibă coloană vertebrală.

Sunt multe răspunsuri care ar mai trebui date. Sunt convinsă că vor mai apărea cablograme. Sunt multe interpretări, e posibil să existe şi intoxicări, aşa cum este întâlnirea mea cu Viorel Hrebenciuc, dar firul director este clar.

Fac un apel către românii de bună credinţă să privească imaginea de ansamblu, pentru că aşa vor vedea cine sunt cu adevărat Voiculescu, Vântu, Patriciu şi cât de docile şi supuse sunt PSD şi PNL. Se va vedea foarte clar strategia lor de „alianţe” geo-politice (pro-ruseşti) şi raportarea pe care o au unii faţă de ceilalţi.

Share