Cele mai recomandate cărți bisericești pentru o citire ușoară

Share

Religia și în general cărțile care sunt destinate bucuriei sufletului sunt cele care ar trebui să ne ajute să ne relaxăm, să învățăm ce înseamnă spiritualitate și să ne deschidă un drum pe care nu îl pot deschide decât o colecție de cărți scrise în mod special de către oameni care tind să ajungă la sufletul nostru imediat. Nu există niciun om bun care să nu se autocaracterizeze prin cărțile sale. Astăzi îți recomandăm și noi câteva cărți, cu precizarea că unele dintre ele chiar sunt disponibile în librăriile ortodoxe din țara noastră.

Viețile Sfinților pe tot anul. După Sinaxarele din mineie și ale sfinților nou-canonizați

O carte care te poate ghida prin viețile celor mai cuvioși și puri sfinți din cărțile pe care le cunoaștem cu toții. Viețile Sfinților pe tot anul. După Sinaxarele din mineie și ale sfinților nou-canonizați este o lectură și o colecție mereu suficientă pentru orice creștin care vrea să își aducă sufletul mai aproape de partea binelui. Pentru a învăța cu adevărat cum este să duci o viață plină de bine, smerenie și să înveți cum trebuie să gândești pentru a fi mai aproape de Dumnezeu, ai nevoie de o astfel de carte în biblioteca ta. 

Cartea este și organizată cu un cuprins care te poate ajuta să ajung direct la lucrurile care te interesează mai mult. De exemplu, vei putea să deschizi cuprinsul, iar de acolo vei putea să mergi la fiecare lună în parte, din Septembrie până în August. Cartea mai are și câteva capitole adiționale precum Sinaxarele din Trios și Sinaxarele din Penticostar.

O muscă în Sfântul Munte

Wasilis G Frangopulos este renumitul autor care a luat muntele Athos și l-a plasat direct în biblioteca unde fiecare dintre noi își găsește locul. Am fost martori la smerenia și sfințenia unui dintre cei mai buni scriitori ce abordează tot felul de metode atunci când își dorește să ne prezinte care este adevăratul drum spre smerenie. Cartea este o lectură foarte ușoară despre o călătorie chiar pe muntele Athos. Dar mai mult decât atât, după cum ne descrie și autorul, este vorba despre o călătorie ce are loc între zidurile sfințeniei îngerești, direct sub mantia ocrotitoare a Maicii Domnului.

Oamenii au o tendința de a nu vedea adevărul nici dacă acesta se află chiar în fața lor, iar acest lucru este demn de ajutor. Este mult mai simplu și mai puțin dureros să nu vedem adevărul gol goluț din fața noastră și să alegem un adevăr puțin distorsionat. Astfel, O muscă în Sfântul Munte scrisă de Wasilis G. Frangopulos este perfectă pentru cei care au plecat în călătoria spre a se cunoaște mai bine pe sine.

Hiperbola mistică a iubirii pure de Jad Hatem

Hiperbola mistică a iubirii este o metaforă foarte potrivită pentru întregul ansamblu de afirmații și lucruri pe care autorul le-a înșiruit de-a lungul cărții. Suntem martori la scrierea unei opere care nu doar că analizează iubirea din mai multe perspective, dar o face ținând cont de perspective umane, provenite din medii diferite și de la specialiști sau oameni cu principii complet opuse. 

Tehnicieni, oameni ai bisericii, doctori sau chiar poeți au fost subiecții modului în care autorul a ales să vorbească despre iubire în toate capitolele acestei cărți.

Concluzie

Una dintre cărțile prezentate în acest articol îți vor fi nu doar un frate la nevoie, dar sunt un pansament perfect pentru o inimă care are nevoie de alinare și cultivare spirituală. Spor la citit!

Share