Dragnea aruncă bani serioşi ca să scape de Dosarul TelDrum

Share

Dragnea este asistat în demersul de a da în judecată Comisia Europeană la Tribunalul Uniunii Europene din Luxemburg, de avocaţii Bernard O’Connor şi Sebastien Gubel.

Dragnea este mai disperat decât oricând

Aceştia sunt asociaţi în cadrul casei de avocatură NCTM, cu sediul central la Bruxelles. Juriştii susţin că acţiunea lui Liviu Dragnea împotriva Comisiei Europeen reflectă o mare disperare: „Dragnea crede că la Tribunalul UE este ca la CCR”.

Dosarul Tel Drum de la DNA se bazează pe o investigaţie OLAF. Oficiul european anti-frauda a constatat o fraudă cu fonduri europene în domeniul construcţiei de drumuri şi a recomandat recuperarea integrală a 21 de milioane de euro.

Liviu Dragnea, protagonist în dosarul emblematic de fraudă cu fonduri europene legat de Tel Drum

Una dintre fraude se referă la firma Tel Drum. România a făcut obiectul a 11 investigaţii din partea OLAF, cele mai multe din întreaga Uniune Europeană (UE), iar cazul emblematic pentru fraudarea banilor europeni, în opinia OLAF, este dosarul TelDrum, în care liderul Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a fost pus sub urmărire penală de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), la finalul anului 2017.

În dosar mai sunt urmărite penal alte opt persoane pentru fapte similare. DNA preciza că acest dosar s-a constituit pe baza unei sesizări a Oficiului European Antifraudă (OLAF) transmise la 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârşirii mai multor infracţiuni, între care obţinerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanţări din fonduri europene pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene.

Liviu Dragnea a cam îmbulinat-o

Tel Drum chiar ar fi modificat lungimea unui drum judeţean, într-un proiect cu fonduri europene, bornele kilometrice fiind montate din 800 în 800 de metri.

În dosarul „Tel Drum”, liderul PSD este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care Dragnea era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Share