home POLITICA USL. Japca pe guvernate cu terorism parlamentar

USL. Japca pe guvernate cu terorism parlamentar

Share

În august 1990, după reprimarea resturilor Pieţei Universităţii şi Marşul Alb al Ligi Studenţilor din 13 iulie, carosabilul era ocupat aproape zilnic în centrul Bucureştiului, cam în faţa Universităţii. Veneau scutierii, gaze lacrimogene, bâte, se elibera.

A doua zi cei rămaşi la Universitate după 20 mai, când ONG-urile au plecat, o luau de la capăt: ocupau carosabilul, apăreau pe la prânz sau pe seară scutierii, gaze lacrimogene, bâte, iar se elibera. Atunci am scris la Galaţi, în “Noduri şi Semne”, un reportaj-pamflet extrem de dur, numit “Statul de drept cu bâte”.

În măsura în care azi credem că pe 20 mai 1990 FSN într-adevăr a câştigat corect (cât de cât) alegerile, acela era stat de drept, pentru că aceia care îi trimiteau pe bieţii jandarmi cu scuturi să ne caftească era aleşii poporului. O alegere cumplită, dar erau aleşi.

Căţărat în Parlament de pe locul al doilea în colegiul său (când primul a ieşit Ionuţ Popescu), Crin Antonescu s-ar imagina acum, cu puţin sub 10.000 de votanţi care l-au ales, şeful statului.

Ca să stea lucrurile astfel, legal vorbind, Vasile Blaga ar fi trebuit revocat din funcţie de grupul parlamentar PDL, care l-a propus pentru această funcţie. Cum ştim, nu e cazul. Adică asta e japcă.

La fel ca şi în cazul Robertei Anastase. Unde s-a produs o altă japcă. Înainte a fost japca lui Ponta, care s-a dus bolân la Consiliul European, în dispreţul deciziei Curţii Constituţionale, întorcându-se vacandră şi afirmând că nu ni se scade cuantumul fondurilor europene.

Victor Ponta şi-a pus, apoi şi-a scos (în ambele dăţi cu japca) un masterat inexistent pe care şi l-ar fi făcut Catania. După cunoştinţa mea, procurorii ar avea motive acum să-l ancheteze nu numai pentru uzurpare de calităţi oficiale, dar şi pentru fals intelectual şi uz de fals în acte publice.

Acum trei luni, presa internaţională, FMI, cancelariile europene, statisticile Eurostat ne plasau în fruntea Europei, ca model demn de urmat şi exemplu pentru alţii întru salvgardarea crizei. Azi, pentru isprăvile acestor indivizi suspecţi, suntem gata să ni se ia dreptul de veto în Consiliul Europei. Oricum USL vrea să transforme România în gubernie rusească, aşa că e foarte bine astfel.

Ieri, Parlamentul terorist a decis că hotărârile Curţii Constituţionale redevin consultative, cum era până acum doi ani. După părerea mea, până acum doi ani era nu prost, ci revoltător că Legislativul putea să dea nişte acte normative care să fie neconstituţionale şi acestea să devină text legal şi foarte bine a fost că i s-a dat această misie CCR.

Ca un terorism în stat, de câteva zile circulă prin ziare programul infractorilor care vor să îl suspende pe Băsescu în şapte paşi. Penultimul este azi. Ultimul vineri. Referendumul pentru ca boborul să se exprime pro sau contra revenirii preşedintelui la Cotroceni ar urma să aibă loc pe 29 iulie. Când electoratul de centru-dreapta e plecat la munte, la mare, iar cel al USL va fi aclanşat la maximum să îl debarce pe Traian Băsescu de la Cotroceni.

Dar toate aceste grozăvii (pentru că preşedintele, în România, conform Constituţiei, nu poate fi suspendat decât pentru înaltă trădare) nu ar putea fi posibile dacă nu ar fi avut loc o japcă naţională scandaloasă contra statului de drept.

Repet ceea ce am mai scris şi ieri: Dumnezeu ne dă acum o şansă. Aceea de a ne întoarce cumva în propriul nostru trecut, prin vremurile mineriadelor, pentru a rezolva ce nu am făcut atunci pentru că nu eram destul de maturi: să scăpăm de aceste lichele, care s-au întins peste ţară.

Iar pentru ca aceasta să se petreacă nu trebuie decât ca instituţiile statului, cele pe care USL încă nu a pus gheara, să-şi facă datoria. În litera şi spiritul Constituţiei României.

Share