Tensiune extremă în învăţământ din cauza presiunilor PSD pentru participarea la miting

Share

În urma discuţiilor cu mai mulţi interlocutori din ţară, am să prezint mai jos o sinteză privind starea de tensiune extremă indusă de PSD în propriul electorat, în prezent. Abuzuri în serie ale PSD pentru a aduce manifestanţii la mitingul de sâmbătă

Am făcut această sinteză asupra felului murdar în care lucrează în aceste zile PSD pentru a-şi înmulţi numărul de manifestanţi de sâmbătă fie şi din simplă curiozitate sociologică.

Cum lucrează murdar PSD cu arcanul, în Învăţământ

Când vă veţi uita la ei, sâmbătă, să vă gândiţi câţi veneau dacă nu erau presiunile, ameninţările şi şantajul care se face acum. O asemenea porcărie nu s-a mai petrecut până acum în România, în 28 de ani.

Prin şcolile şi liceele din România este un soi de vânzoleală subterană,, o şobolăneală continuă. Nu se lucrează pe faţă, se discută pe la colţuri, folosindu-se jocurile de cancelarie, în care cadrele din Învăţământ sunt exersate la greu încă din vremurile comuniste.

Pe de altă parte, şobolăneala aceasta continuă este folosită pentru că există oameni verticali despre care se ştie clar că nu înghit asemenea porcării. Totul este subteran, clandestin.

Stare de tensiune extremă, şantaj şi porcării

Cadrele din învăţământ sunt şantajate în diferite feluri. Cu pierderea normei la catedră, spre exemplu. Cu ameninţarea legată de examenul de grad didactic. Cu purtarea vorbei. Am auzit eu că tu ieri, la şedinţa cu părinţii, ai spus nu-ştiu-ce, iar părinţii te vor da în gât, dar dacă vii la miting voi interveni.

Bieţilor oameni li se promit avantaje de diferite feluri, pe de o parte, iar pe de altă parte sunt ameninţaţi că vor fi acuzaţi de luare de mită. Ştiu eu ce ai făcut anul trecut, la BAC. Cum n-ai făcut nimic? Lasă că aflăm noi ce-ai făcut,lajungi pe mâna procurorilor.

Pentru diferite tipuri de avantaje mărunte, ori pur şi simplu pentru a fi lăsat în pace, în criza morală în care suntem, oamenii se prostituează, devenind unelte de partid ale PSD. Alţii sunt deja. Aceia sunt vectorii presiunilor actuale. Mizerabile.

Tensiune extremă. metode mai dure la postliceale

La şcolile postiliceale, se folosesc metode mai dure. Elevii de aici sunt majori, au locuri de muncă, sunt legaţi în diferite feluri de sistem şi se presupune că sunt responsabili, deci pot fi folosiţi ca masă de manevră.

Iar dacă printre ei sunt cozi de topor – şi întotdeauna sunt – acestea sunt folosite. Peisajul de ansamblu este că în comunităţile mici oamenii se cunosc între ei. Şi aceasta înseamnă că, acolo unde mafiile domină comunitatea, un om cinstit efectiv este exclus şi ajunge pe străzi, oricât de competent este.

Tensiune extremă. Când se va rupe filmul oare?

Cel mai interesant este de urmărit ce va rezulta după administrarea şocului venirii în Bucureşti a unor mârlani de partid, amestecaţi cu oameni sub presiune aduşi cu arcanul. În decembrie 1989, la Piaţa Revoluţiei au fost aduşi cu arcanul vreo 50.000 de bucureşteni.

Exact ca acum, Pe liste de partid. Cu convocator. Cu şefi de grupe şi de detaşamente. La un moment dat, s-a rupt filmul. Nu ştim dacă acum se va întâmpla acest lucru. Este însă clar că tensiunea socială creşte.

Şi cei mai noi dintre cei tensionaţi direct sunt chiar electorii PSD. Aceştia sunt cei forţaţi acum să vină în Bucureşti, să fluture steguleţe şi să aprindă lanternele la telefoanele mobile. Chiar dacă nu va fi altceva decât un simplu miting mai mare sau mai mic, efectul său asupra electoratului PSD va fi devastator.

Ura acelor oameni chinuiţi 24 de ore pentru salvarea lui Dragnea de puşcărie se va amplifica, acolo unde există. Iar acolo unde încă nu există, va deveni prezenţă vie. Apoi, va apărea fenomenul de social spreading.

Adepţii dezamăgiţi ai PSD vor vorbi cu adepţii #Rezist, cu rudele din Diaspora. Întrebarea, la un moment dat, nu este dacă, ci când anume şi în urma cărui eveniment va face bum.

Alt aspect este: ce anume îi mână pe pesedişti să-şi distrugă propria bază electorală în acest fel? Singura explicaţie e că se grăbesc foarte tare. De ce anume? Se grăbesc ei toţi? Noi credem că nu, credem că doar Livache.Iar asta va costa scump PSD.

Share