home EVENIMENT, POLITICA Statele Unite desfăşoară trupe în Europa de Est

Statele Unite desfăşoară trupe în Europa de Est

Share

Statele Unite desfăşoară trupe în Europa de Est

Statele Unite vor desfăşura, începând din martie anul acesta, trupe de infanterie, artilerie şi aviaţie în ţările Europei, cu precădere în Europa de Est.

Mai mult de 3.000 de soldați din Divizia 3 Infanterie vor implementa o operaţiune de rotație de trei luni în Europa, începând din luna martie a acestui an. Implementarea aceasta este în sprijinul Operaţiunii Atlantic Resolve.

Soldaţi din Divizia  a 3-a de Infanterie Americană în Nuremberg, Germania, pe 20 aprilie 1945.
Soldaţi din Divizia a 3-a de Infanterie Americană în Nuremberg, Germania, pe 20 aprilie 1945.

Divizia 3 americană de Infanterie a fost unul dintre puţinele corpuri de luptă americane care a luptat contra Axei pe toate fronturile europene, în al doilea război, dar şi printre primele unităţi americane de luptă care s-au angajat în ofensiva de teren a aliaţilor. În timpul celui de-al doilea război, divizia aceasta legendară a luptat în Africa de Nord, Sicilia, Italia, Franţa, Germania şi Austria timp de 531 de zile consecutive de război.

Atlantic Resolve este o operaţiune prin care SUA îşi arată angajamentul pentru salvgardarea păcii şi stabilităţii în Europa, în urma acţiunilor ilegale desfăşurate de Federaţia Rusă în Ucraina.

 

Soldații din prima Echipa de Luptă a Brigăzii Grele, din A Treia Brigadă de Luptă Aeriană şi din Divizia de Artilerie a SUA reprezintă majoritatea celor care participă la această desfăşurare de forţe militare.

Operation Atlantic Resolve este axată pe realizarea interoperabilităţii dintre armatele aliate și demonstrează angajamentul continuu pe care îl au SUA în NATO, în lumina agresiunii ruse și ocupării ilegale a teritoriului ucrainean.

Soldații Diviziei a 3-a Infanterie care participă la Operation Atlantic Resolve demonstrează angajamentul nostru ferm la pacea și stabilitatea în regiune

, a declarat comandantul corpului militar, generalul de brigadă Jim Blackburn, care a adăugat:

Desfășurarea de forţe include o gamă largă de parteneriate în exerciții de pregătire și urmăreşte îmbunătăţirea interoperabilităţii forţelor NATO din Europa.

Misiunea Forţei Europene şi Forţei de Răspuns NATO este de a lucra și instrui trupele prezente aici, pentru asigurarea că forţele armate aliate sunt pregătite pentru a răspunde la viitoare ameninţări, în zona de 51 de țări aflate în responsabilitatea Comandamentului European al SUA.

Soldații SUA vor ajunge în diverse țări din Europa, inclusiv Germania, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România și Bulgaria. Prezența forțelor din Grupul Marne va oferi armatei SUA din Europa o capacitate suplimentară și flexibilitate, pentru a răspunde la provocările neprevăzute viitoare.

Ca parte a acestei desfășurări de forţe militare SUA, vor fi desfăşurate echipamente ale Forţei de Luptă a Brigăzii a Treia, care se află acum la Fort Benning, în Georgia, Statele Unite.

În prezent, Sistemul European de Activitate NATO este echipat la nivelul unei unităţi de dimensiunile unui batalion. Aceasta include aproximativ 350 de piese de echipament, precum tancuri, vehicule de luptă ale infanteriei, piese de artilerie, echipamente inginereşti, alte vehicule și echipamente.

Acestea sunt în prezent în Germania și vor fi alocate în gestiunea Forțelor Regionale Aliniate, când Divizia 3 va ajunge în Europa pentru exerciţii.

Sistemul european NATO este prevăzut să crească, pentru a se acomoda la teren o brigadă blindată de luptă. Această echipă ar urma să aibă aproximativ 1.500 de piese de echipament.

Piesele de echipament militar pomenite ar trebui să fie tancurile și vehiculele de luptă ale infanteriei menționate mai sus, precum și echipamentele și vehiculele blindate pentru unitățile care permit acţiunea brigăzii blindate de luptă.

 

Forţele militare ce urmează să fie desfăşurate includ inginerie de luptă, comunicații, informațiile, recunoaşterea şi supravegherea militare, artileria, camioanele şi trailerele de transport, vehiculele de stocare a combustibilului, întreținerea, generarea de energie electrică și altele.

Este de așteptat ca SUA să facă mai multe succesive astfel de implementări în Europa în următorii doi ani.

Alianța noastră are obligația de a se pregăti pentru potențiale situații neprevăzute, iar acest program de exerciții întărește eforturile noastre.

, a spus generalul de brigadă Blackburn.

Citeşte şi
Moscova va răspunde dacă Suedia şi Finlanda vor fi atrase în NATO, considerând că o
Comandantul Corpului de puşcaşi marini ai SUA, generalul Robert Neller, a avertizat trupele americane staţionate
Turcia a decis să îşi retragă cei 40 de militari dintr-un exerciţiu NATO desfăşurat în
Telefoanele mobile personale ale militarilor NATO sunt atacate de hackerii ruşi. Victimele acestor atacuri cibernetice
Principala calitate a unui stat NATO este previzibilitatea. Conspiraţia Rusiei, care se întrevede din spatele
NATO pregăteşte măsuri militare contra Federaţiei Ruse. Aceasta este acuzată de încălcarea Tratatului Forţelor Nucleare
Primul din cele opt convoaie ale Forței Întrunite cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat (VJTF)
Statele membre ale NATO au decis să adere oficial la coaliția internațională contra Statului Islamic.
Contrainformaţiile Pactului Nord Atlantic vor putea acum să activeze oficial în România. Parlamentul României a
Două avioane F-35A Lightning II și aproximativ 20 de avioane de sprijin au sosit la
Share